Amsterdamse straatkunstenaar geeft Nouri kunstwerk

Het verdrietige nieuws over de blijvende hersenschade van Ajacied Abdelhak Nouri heeft ook de Amsterdamse straatkunstenaar Ives One beziggehouden. Dit weekend verscheen een kunstwerk van zijn hand op de NDSM-werf in Amsterdam. Nouri’s rugnummer, 34, staat naast zijn portret, evenals de veel gebruikte leus ‘stay strong Appie’.

Nouri zakte in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen met hartritmestoornissen en belandde op de intensive care van het ziekenhuis in de Oostenrijkse stad.

Donderdag werd bekend dat Nouri ernstig en blijvend hersenletsel heeft. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties is nihil.

Duizenden fans

Het tragische nieuws roept veel reacties op. Duizenden fans van Ajax kwamen vrijdagavond bij elkaar op het Michel de Klerkhof in Amsterdam om stil te staan bij het slechte nieuws rondom de Ajax-speler. De F-side, de harde kern van Ajax, had opgeroepen om hier respect en eer te betuigen aan ‘Appie’.

Veel clubs uit de eredivisie – en normaal gesproken concurrenten van Ajax – beoogden gisteren op verschillende manieren steun aan Abdelhak Nouri. Zo kwamen de spelers van Feyenoord vanmiddag voor de oefenwedstrijd met de amateurs van S.D.C. Putten met een shirt met de naam en foto van Nouri, zijn rugnummer 34 en de tekst #StayStrongAppie het veld op.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.