Words of NDSM: spoken word event | Mahat Arab | Stichting NDSM-werf

Words of NDSM - een spoken word programma over belonging
date
Amsterdam
25 Jul
to
25 Jul
2024
2024
Location
Kunstinstallatie (Leave) Space for Space
Amsterdam

Wanneer voel je je ergens thuis? Die vraag vormt het startpunt van een zomers spoken word programma, georganiseerd door performer en programmamaker Mahat Arab op donderdag 25 juli op NDSM. Verhalenvertellers en spoken word performers Sjaan Flikweert, Rachad Debdoubi, Nicole Kaandorp en Zulu Green pakken het buitenpodium aan de waterkant van NDSM, en delen verhalen over een thuisgevoel, hun buurt, hun visie op waar we mogen landen, maar vooral ook waar we tegenaan mogen trappen. Het programma vindt plaats in de kunstinstallatie (Leave) Space for Space van Morag Myerscough, een installatie die onderzoekt wat een thuisgevoel kan betekenen. 

Locatie: NDSM waterkant, links van Pllek, bij de installatie (Leave) Space for Space
Tijd:
20.00 inloop en drankje, start programma 20.30 tot 21.15, met daarna een borrel
Line-up:
Mahat Arab, Sjaan Flikweert, Rachad Debdoubi, Nicole Kaandorp en Zulu Green
Entree: gratis (met pay what you can optie)

Kom je ook? Iedereen is welkom. Het programma maakt daarnaast ook deel uit van NDSM Get Lost. Tijdens deze speciale avond nemen we je mee langs vier verschillende culturele locaties op NDSM en krijg je extra achtergrondinformatie, performances en talks over de huidige kunstprogrammering. De tour eindigt bij het spoken word programma. Tickets voor NDSM Get Lost zijn €5,-, klik hier om te bestellen.

Over de performers

Sjaan Flikweert

Sjaan Flikweert is een interdisciplinaire maker die gevoelswerelden schept waarin de kleinste details de hoofdrol krijgen. Vanuit persoonlijk verhaal laat ze contrasten moeiteloos en voelbaar naast elkaar bestaan. Scherp en zacht in woord en klank. Sjaan Flikweert maakt spoken word, muziek, dance/performance art , film en schrijft theaterstukken. Ze is al ruim 13 jaar actief podiumkunstenaar in binnen- en buitenland. Een greep uit haar repertoire: ze is sinds 2010 onderdeel van Poetry Circle, en was te lezen in de bloemlezing HARD OP en is in Tirade gepubliceerd.

Rachad Debdoubi

Rachad is geboren en getogen in Lelystad. Na zijn middelbare school ging hij studeren en werken in Amsterdam waar zijn artistieke kant werd gestimuleerd. Tijdens therapie werd hij aangemoedigd om zijn gedachten en gevoelens uit te schrijven. Dit leidde tot een liefde voor schrijven die beloond werd met podia (Woorden Worden Zinnen, NPO, Human, Alkebulan, Pakhuis de Zwijger) en veel opdrachten die Rachad de kans geven om zijn gedachten en gevoelens te delen met een publiek.

Nicole Kaandorp

Nicole Kaandorp (Boedapest, 1997) schrijft korte verhalen, essays, maar vooral podiumpoëzie. Daarnaast presenteert en organiseert ze literaire programma's in Utrecht en haar woonplaats Amsterdam, en is ze onderdeel van de redactie van Mensen Zeggen Dingen. Voorheen maakte ze Nederlandstalige poëzieliedjes met de band Kopje Onder. In 2023 won ze het NK Poetry Slam, en in 2019 de Lowlands Schrijfwedstrijd met het verhaal Linnen. De liefde, in alle rare vormen, komt vaker terug in haar werk, evenals roezen, troost en heldere details.

ZULU GREEN (muziek)

ZULU GREEN is een multidynamische kunstenaar uit Amsterdam die hun stem als instrument gebruikt. Net als Zulu kun je hun genre niet in één hokje plaatsen, daarom beschrijft Zulu zichzelf als een sfeervertaler. Genderfluïde en genrefluïde, vertaalt het leven door middel van zang, riffs en rijmen. 'ZULU' staat voor Black Pride, 'GREEN' staat voor de groene chakra, omdat alles uit het HART komt.

No items found.