Afsluiting route pont – Werfstraat & fase 1 verbreding NDSM-kade

Vanaf maandag 8 april kunt u de wandel- en fietsroute tussen de pontaanlanding en de Werfstraat (richting HEMA) tijdelijk niet gebruiken. De route wordt opnieuw ingericht en verbreed. De werkzaam- heden duren van 8 april t/m eind september 2019. Ook start de gemeente ongeveer half april met het verbreden van de NDSM-kade. Deze werkzaamheden zijn in juni klaar.

Waarom richten ze de wandel- en fietsroute opnieuw in?
Dit najaar start een nieuw bouwproject ter hoogte van de NDSM-Pier (Pontkade fase 3). Over deze bouwkavel loopt nu nog een tijdelijke bouwweg, die ook bedoeld is voor bestemmingsverkeer naar de NDSM-pier en gebouw de Baanderij met de IJkantine. Deze bouwweg komt met de start van Pontkade fase 3 te vervallen. Daarom verbreden we de route tussen de Werfstraat en de pontaanlanding. Dit is nodig om tijdelijk ook bestemmings-autoverkeer over deze route naar de NDSM-pier, de Baanderij en IJkantine te laten rijden. Naast de nieuwe rijweg komt een stoep te liggen.

Wat betekent dit voor u?
Fietsers, wandelaars en scooterrijders richting de Werfstraat leiden ze vanaf de pont om via de ms. Van Riemsdijkweg en de onlangs doorgetrokken NDSM-straat. Andersom kunt u dezelfde route volgen. Borden geven de omleiding aan. De NDSM-pier en gebouw De Baanderij met de IJkantine blijven tijdens de werkzaamheden nog wel bereikbaar via de tijdelijke bouwweg.

Waarom verbreden we de NDSM-kade?
Op het NDSM-terrein zal het de komende jaren steeds drukker worden. Dit geldt vooral voor de NDSM-kade met de pontaanlanding. Door de NDSM-kade te verbreden, ontstaat er meer openbare ruimte. Het verbreden gebeurt in twee fasen. Vanaf 8 april tot eind mei verbreden we het deel tussen de ms. Van Riemsdijkweg tot aan de pontaanlanding (fase 1). De pont landt tijdens de werkzaamheden aan op de huidige locatie. Verkeer zal weinig hinder van de werkzaamheden ondervinden, omdat het trillen van de damwanden vanaf het water gebeurt. Wel kunt u hiervan geluidsoverlast ervaren. De aanvoer van zand gebeurt daarna vanaf de ms. Van Riemsdijkweg. U moet dan rekening houden met extra bouwverkeer op de ms. Van Riemsdijkweg en de NDSM-kade. Fase 2 volgt in een later stadium.

Gemeente Amsterdam Datum: 25 maart 2019

Vragen? Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij directievoerder Willem van Leeuwen: [email protected]. Bel voor dringende gevallen: 06-30499077 Kijk ook op: www.amsterdam.nl/ndsm voor informatie en het laatste nieuws over de ontwikkelingen op de NDSM-werf.

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.