Aanvraag Vierjarige AFK-subsidie 2021-2024 volledig gehonoreerd

Op 3 augustus werden de toekenningen voor de Vierjarige subsidies van het AFK bekend gemaakt. Het aangevraagde bedrag is volledig toegekend. Voor de stichting is dit een grote opsteker en een bevestiging dat de organisatie een goede weg is ingeslagen.

Voor de komende vier jaar heeft de stichting de ambitie om haar eigen creatieve visie voor de werf duidelijker neer te zetten. Dit wil zij doen door een hybride programmering te ontwikkelen, waarbij de verschillende taken van de stichting (beheren, programmeren en regisseren van het terrein) meer gestapeld worden. Hierdoor moet het terrein toegankelijker worden, de verschillende verhalen en geschiedenissen beter ontsloten en de meerstemmigheid in het publieke domein worden benadrukt. De Stichting wil samenwerkingen met diverse partners en creatieven aangaan om te reflecteren op de context van de werf.

Het belang van het ingediende plan voor de stad heeft de commissie als zeer goed beoordeeld: “De commissie vindt dat NDSM-werf zich proactief verhoudt tot stedelijke vraagstukken en daarbij met relevante, inhoudelijke partners samenwerkt.”

In de toekenning schrijft de commissie verder: “NDSM-werf presenteert volgens de commissie een helder profiel rondom het industriële karakter van de plek, de openbare ruimte en de veranderende context van de omgeving in Noord. Daarmee heeft het plan een onderscheidende artistieke signatuur. Het gelaagde programma met de thema’s Sense of Place en Sense of People is volgens de commissie overtuigend en ideeënrijk.”

Curator van Stichting NDSM-werf Petra Heck reageert:“Wij zijn blij dat we opnieuw erkenning krijgen voor onze plannen en ambities van het AFK. De subsidie stelt ons in staat om samen met kunstenaars en creatieven op de NDSM te bouwen aan een duurzaam kunst- en cultuuraanbod in Noord, toegankelijk voor een breed publiek.”

Op de website van het AFK is de volledige toelichting op de aanvraag terug te lezen.

Lees de volledige toelichting hier

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.