GordijnKunst bij Woodies aT BerLin

Van 4 november tot begin 2018 exposeert Curtain&ko met GordijnKunst in de Inspiration store van ‘Woodies aT BerLin’ op de NDSM in Amsterdam. GordijnKunst is een nieuwe vorm van kunst en interieurdesign. GordijnKunst zijn genaaide ‘schilderijen’ van stof als gordijn. Deze doeken zijn groot, lichtdoorlatend en wapperen u bij binnenkomst tegemoet.

GordijnKunst wordt gemaakt van ongebruikte reststoffen uit Gordijnfabrieken en wordt genaaid door vrouwen in Oekraïne in een speciaal opgericht fair trade werkproject. Om iedere keer tot een geheel andere stijl en een uniek exemplaar te komen werkt Kiriënko per doek met verschillende kunstenaars samen. Zij noemt dit proces ‘Accumulatieve kunst’.

GordijnKunst wordt gemaakt door Curtain&ko, het bedrijf van Tatjana Kiriënko. Hoewel pas twee jaar jong timmert het bedrijf al flink aan de weg. Zo leverde zij dit jaar een doek van 40 m2 voor de Protestantse Kerk in Nieuwegein dat gepubliceerd werd in het tijdschrift ‘Happinez’. GordijnKunst wordt voornamelijk gemaakt in opdracht voor een specifieke locatie, bij Woodies aT BerLin toont Kiriënko echter een gedeelte van haar vrij werk. Woodies aT BerLin: ‘Met trots exposeren wij Gordijnkunst, een mooie combinatie van interieur, kunst en recycling.

Woodies at Berlin: Ms. van Riemsdijkweg 51, 1033 RC Amsterdam
open van wo – zo van 10 – 17
Meer GordijnKunst op www.gordijnkunst.nl

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.