Toon kaart
Menu
Stories

WHY UNFAIR AMSTERDAM?!

Onder druk van een veranderend kunstklimaat besloten Peter van der Es, Adam Nillissen en Boris de Beijer in 2013 het heft in eigen handen te nemen door samen met een grote groep collega-kunstenaars een vernieuwende kunstbeurs op te zetten. Daarmee was Unfair Amsterdam een feit; een beurs, een overzicht en een statement. Als non-profit organisatie onderscheidt Unfair Amsterdam zich van andere beurzen door de deelnemende kunstenaars voorop te stellen. De unieke samenwerking met de kunstenaars maakt het mogelijk om af te zien van standhuur en verkoopverdiensten ten goede van de kunstenaars te laten komen. Alle participanten zijn actief betrokken bij de totstandkoming van de beurs, mede door een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de opbouw en aanwezigheid tijdens de beurs. Unfair Amsterdam is daarmee niet alleen een beurs voor kunstenaars maar ook door kunstenaars en de afstand tussen de kunstenaar en het publiek wordt zo verkleind.

Nu ruim een jaar later is de organisatie klaar voor een tweede editie. Dit jaar is de NDSMwerf de plek waar Unfair Amsterdam je de buitengewone kans biedt om jonge kunst te ontdekken en te kopen. Onder voorzitterschap van Eelco van der Lingen is er een selectie gemaakt van 40 kunstenaars die speciaal op de beurs geheel nieuw werk presenteren. Unfair Amsterdam geeft daarmee een uniek en gevarieerd overzicht van een groot aantal solotentoonstellingen van een aankomende generatie kunstenaars.

I ♥ Unfair

Unfair Amsterdam biedt exclusieve pakketten, met toegangskaarten voor de beurs, bijzondere events en unieke kunstwerken, zoals u hieronder kan zien. Met de aanschaf van een pakket ondersteunt u tegelijk onze evenementen en kunstenaars, en kunt u per evenement, naar eigen inzicht, bijdragen aan ons platform. Kijk hier voor een overzicht van de verschillende pakketten.

Deelnemende kunstenaars
Isabelle Andriessen (NL)
Arnar Ásgeirsson (IS)
Matea Bakula (BA)
Boris de Beijer (NL)
Willem Besselink (NL)
Erik de Bree (NL)
Yair Callender (NL)
Peter van der Es (NL)
Thijs Ebbe Fokkens (NL)
Daan Gielis (BE)
Julien Grossmann (FR)
Josje Hattink (NL)
May Heek (NL)
Kasper Jacobs (NL)
Otto Kaan (NL)
Daniel Vom Keller (CH)
Marc Philip van Kempen (NL)
Ingmar Konig (NL)
Rens Krikhaar (NL)
Thomas van Linge (NL)
Thijs Linssen (NL)
Noël Loozen (NL)
Astrid Mingels (NL)
Clara Pallí Monguilod (ES)
Adam Nillissen (IL)
Suat Ögüt (TR)
Magdalena Pilko (AT)
Louise te Poele (NL)
Suzanne van Rest (NL)
Anika Schwarzlose (DE)
Wouter Sibum (NL)
Daniël van Straalen (NL)
Aldwin van der Ven (NL)
Wouter Venema (NL)
Puck Verkade (NL)
Bob Waardenburg (NL)
Krista van der Wilk (NL)
Daniël Dennis de Wit (NL)
Müge Yilmaz (TR)
Thijs Zweers (NL)

Meer informatie vind je hier.

Bekijk profiel:

Janine Driessen
Communicatie & Community

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City