Toon kaart
Menu
Stories

Werk aan de werf bestellen

Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe visie of wil jij dit boek ook hebben? Dat kan! Het boek is verkrijgbaar bij het welkomstcentrum in de Scheepsbouwloods. Ook is hij te koop bij Bol.com! De soft cover kost €12,95. De hardcover kost €19,95.

De toekomstvisie 2014-2025 ‘Werk aan de Werf, Laboratorium NDSM-werf’ laat zien hoe de community van de NDSM-werf in Amsterdam Noord, bestaande uit verschillende generaties uit het verleden, heden en de toekomst, verandering in een gebied kan brengen en met elkaar richting kan geven aan de toekomst. 

Werk aan de Werf: Laboratorium NDSM-werf – koers 2014-2025‘ is in 2013-2014 onder de vlag van het ‘Self Made Future’ initiatief samengesteld door mensen die verknocht zijn aan de NDSM-werf: bijzondere essayisten, scheepsbouwwerkers, kunstenaars, schrijvers, ondernemers, werkgevers, werknemers en beleidsmakers. Online vond de visie weerklank bij nog eens 12.500 mensen op ndsm.nl/selfmadefuture. 

Deze publicatie is gebaseerd op wekelijkse ontmoetingen van Self Made Future met NDSM-ers uit alle hoeken van de werf en ver daarbuiten. Onderwerpen als Kunstenplan, NDSM Island, parkeren, verbinding West en Oost, NDSM Waterstad, Werf wordt erf en de identiteit van de NDSM, zorgden naast discussie voor een oogst van negen samenhangende ijkpunten voor de toekomst van de werf.

Stichting NDSM-werf nam het initiatief voor ‘Self Made Future’ in samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Noord en Ondernemersvereniging De Toekomst. Dit historisch en tegelijkertijd futuristisch document is interessant voor eenieder die meer wilt weten over experimentele stedelijke ontwikkeling, zelf-organisatie en -programmering en tribale gemeenschapszin anno nu. 

Bekijk profiel:

Janine Driessen
Communicatie & Community

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City