Toon kaart
Menu
Stories

Techbase op de werf

Op 6 november vindt de landelijke techniekdag: TechBase van het Ministerie van Defensie plaats op de NDSM werf. Deze dag is een nieuwe manifestatie van techniek, leren, oriënteren op je schoolloopbaan met het doel jongeren te interesseren voor een loopbaan bij Defensie. Dit festival, compleet met APPS en speurtochten over de werf langs allerlei ateliers met presentaties van techniek, zal bezocht worden door 15.000 jongeren uit heel Nederland.

De werf heeft een geschiedenis met de Marine, er liepen hier namelijk heel wat Marineschepen van stapel. Nog altijd is scheepsbouwtechniek onderdeel van de leerwegen bij Defensie. Daarnaast is de werf aantrekkelijk voor jongeren vanwege de festivals die hier plaatsvinden.

Tijdens TechBase zijn er in de Scheepsbouwloods stands van ondernemingen die aan techniek gerelateerde werkgelegenheid bieden in verschillende beroepsgroepen. Ook voor huurders in de Scheepsbouwloods en de Hellingen zijn er stands beschikbaar om jongeren te informeren over een toekomst in technische vakkundigheid gerelateerd aan het maken van kunst en installaties.

NDSM-kunstenaars krijgen de mogelijkheid om in de Kunststad zichzelf te profileren voor de bezoekers van de Techniekdag. Wat wil je doen in de Scheepsbouwloods om je werk zichtbaar te maken aan de deelnemers van de techniekdag? Praktisch: wat heb je nodig? Laat het weten, stuur een mail aan info@stichtingndsm-werf o.v.v. Techniekdag.

Ook staat Defensie open voor samenwerking met de kunstenaars, zoals gaat gebeuren met de Nacht van de Doden van Hetty van Bommel/St. Convoi Exceptionnel.

Voor bedrijven en ondernemers op de werf gaat Stichting NDSM concreet de bereikbaarheid doorspreken, vragen hierover kunnen per mail gesteld worden aan Demian de Rooij.

TechBase komt naar de NDSM-werf, zowel binnen in de Scheepsbouwloods en Lasloods als buiten. Geïnteresseerden zijn welkom op de dag!

Lees meer over de lancering van TechBase van Defensie.

Meer info, check: www.werkenbijdefensie.nl/techbase

Foto: NDSM-Herleeft

Bekijk profiel:

Anne Marie Hoogland
Zakelijk leider nationale

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City