Toon kaart
Menu
Stories

storytelling

Remember The Good Times bewaart de herinnering aan de NDSM-scheepswerf via een interactieve smartphone app. Je maakt een theatrale wandeling door het gebied vol verhalen, foto’s en films over het verleden én de toekomst. Gedurende de wandeling wordt je betrokken bij de beleving van de werf, bijvoorbeeld door het delen van persoonlijke herinneringen.

Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van de app? Kom dan naar Storytelling, waar je een voorproefje te zien krijgt van 50 minuten met onder andere het verhaal van de scheepsbouw hellingen. Daarna kan je online de ontwikkelingen van de app volgen. De complete app wordt in het voorjaar van 2013 gepresenteerd en zal ook op Over het IJ Festival te zien zijn. De app blijft ook in de toekomst actief op de NDSM.

NDSM herleeft
De voorstelling is onderdeel van het grotere project NDSM herleeft. Stichting NDSM-werf organiseert hiervoor events die de scheepsbouw geschiedenis zichtbaar maken. Het behoud van het cultureel erfgoed – ondanks en mede dankzij de snelle ontwikkeling van het terrein – is de uiteindelijke missie. Kranen, hellingbanen, bebouwing, objecten en de feitelijke situatie van het terrein wijzen op de scheepsbouw geschiedenis.

Stichting NDSM-herleeft

Remember The Good Times is een co-productie van TG Space, Over Het IJ Festival, NDSM Werf Fonds in Amsterdam en het NORMA Fonds. Daarnaast zijn Het Kaai Theater in Brussel, Workshop Foundation and Placcc in Boedapest, FFT Düsseldorf, en Galerie für Zeitgenössische Kunst in Leipzig partners voor de lokale versies.

RTGT is gemaakt door: Luc van Loo, Petra Ardai, Marike Splint, Marco Chardon, Rozi Szeleczki, Marta Pisco, Technika Schweiz, Judit Böröcz, Effie Baert, Waag Society, team NDSM Werf, team Over het IJ en de lokale deelnemers.

RTGT wordt gesteund door: ECF, NFPK, AFK, Over het IJ, NDSM Werf.

Bekijk profiel:

Elien van Riet
Innovator & Facilitator

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City