Film | Leve de NDSM: Ontmoet de werfgemeenschap

De Stichting NDSM portretteert bijzondere mensen uit de werfgemeenschap. Het zijn de mensen die je tegenkomt op de pont en de fietsbrug of als je over het terrein wandelt. Met hun werk, hun vindingrijkheid, hun levensstijl en hun persoonlijkheid geven zij invulling aan de verbeeldingskracht van deze plek. In deze korte films vertellen ze hun verhaal.

Bart & Klaar | Beeldend kunstenaars
Klaar van der Lippe en Bart Stuart zijn samen Buro Spelen. Als kunstenaarsduo realiseren ze sociaal geëngageerde kunstprojecten erop gericht om de positie van lokale gemeenschappen en het belang van de menselijke maat te verdedigen bij grootschalige stedelijke ontwikkeling. Ze doen projecten op plekken als Lima (Peru), Curaçao en Shenzen (China), maar hun werk is altijd geïnspireerd door hun jarenlange aanwezigheid op de NDSM en hun gepassioneerde inzet voor de ontwikkeling van dit gebied. Dit zijn Bart & Klaar!

Pieter Post
Pieter Post begon zijn leven in het theater, belandde in het circus en week uit naar de straat en bleef daartussen heen en weer pendelen. Met zijn vrolijke, fysieke voorstellingen reist hij de hele wereld over. Wanneer hij thuis is zet hij zich als directeur van zijn eigen Straattheater Instituut Nederland (SIN) in voor de ontwikkeling van deze aloude kunstuiting in Nederland. Pieter werkt inmiddels al ruim vijftien jaar op de NDSM. Zijn atelier in de loods toverde hij om tot het SIN theater, een verborgen parel waar je op zonderlinge avonden intieme jazz concerten of komische theatervoorstellingen kunt meemaken. Ontmoet Pieter Post en zijn dappere compagnon Hendrick-Jan de Stuntman!

Leve de NDSM | Pieter Post from Stichting NDSM-werf on Vimeo.

 

August | Ship of Fools
Met zijn theatergroep Ship of Fools reist August al ruim 12 jaar de hele wereld over. Met hun blauwe schip De Azart varen ze oude koloniale handelsroutes af, met als intentie ‘te geven in plaats van te geven’. Daar waar het gezelschap aanmeert brengen ze theater voorstellingen geïnspireerd op Hieronymus Bosch en de Lof der Zotheid. Van 2015 tot juli 2017 lagen ze verankert aan de kade van de NDSM, waar ze rust vonden om hun koers uit te zetten voor een nieuwe wereldreis. Maak kennis met August en zijn Ship of Fools.