Toon kaart
Menu
Stories

SAIL | Peter Westerink | Streetpainting passioneer

Door het leuke contact met de NDSM-werf de afgelopen jaren is het bijna logisch om in de Groene oceaan mee te doen aan een crowd-funding campagne voor The Ocean Cleanup: Daarom bedacht ik al snel: A Green Ocean is a Clean Ocean! 

“Ik ben een groot voorstander van een duurzame samenleving en ben geïnspireerd door streetpainting. Het is ook een prachtige manier om de inhoud van duurzaamheid vorm te geven in deze kunstdiscipline”.

Het fenomeen streetpainting leeft online over de hele wereld en planet street painting gaat tijdens SAIL 2015 in de groene oceaan het publiek direct betrekken bij hun life performance tijdens een van de grootste evenementen van Amsterdam.

Peter: ‘Wij bieden al die mensen de mogelijkheid zichzelf te vereeuwigen met een foto van ons 3D kunstwerk en vragen ze om een donatie te doen aan The Ocean Cleanup. Een mooiere plek dan de Y Helling op de NDSM-werf ken ik niet. Zo aan de voet van de kraan en met uitzicht over het IJ.  Maar kijk je naar ons kunstwerk dan ga je echt voor de eeuwigheid.  Op de streetpaintapp kun je je foto uploaden, maar ook op Facebook gaat het een hit worden. Boyan Slat en het team op de Pacific Ocean is zo verbonden met een internationaal SAIL event dat miljoenen mensen meemaken’.

Wie heb je voor deze performance uitgenodigd? “Ik heb geweldige kunstenaars uit mijn netwerk bereid gevonden om aan het werk te gaan. Matthew May is de ambassadeur van de stad Amsterdam in dit project. Hij is een Nederlandse-, Engelse-, Belgische streetartist. Jean Marc Navello uit Toulon, Frankrijk, is van beroep grafisch vormgever maar de laatste jaren ook streetpainter en 3D artist.

En vervolgens komen ook Adry en Carlos Alberto, streetartists uit Mexico. Broer en zus, uit Guadalajara. Zij werken deze zomer in Duitsland, maar toen ze van dit idee hoorden kregen ze gelijk zin om mee te doen. Ieder jaar organiseren zij in Guadalajara het festival -Animales de Colores- voor o.a. bedreigde diersoorten en inheems dieren.

Met deze artiesten gaat  Peter Westerink op maandag 17 augustus beginnen met het maken van twee kunstwerken op de Y helling. Natuurlijk gebruiken ze duurzame verf van RIGO. Lijnzaadolieverf. Vrijdag 21 augustus zijn ze klaar mits het weer meewerkt. Er komen pick nick tafels voor het publiek en kijkpunten om de 3D kunstwerken te fotograferen. Hoe leuk is dat. Als iedere foto een Euro oplevert voor The Ocean Cleanup is Peter dik tevreden.

Bekijk profiel:

Anne Marie Hoogland
Zakelijk leider nationale

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City