Toon kaart
Menu
Stories

SAIL | Noordje op de Werf; Een waar ontdekkingsparadijs

Hectiek rondom de informatiestand, het SAIL journaal is bezorgd! Het SAIL journaal is geproduceerd door kinderen, die SAIL op de NDSM-werf bezochten. De twee lieve en kunstzinnige redactrices van Noordjes Kinderkunst, Sanne en Lianne, maken er een mooi totaal plaatje van. Het SAIL journaal, gebaseerd op de oude NDSM krant van vroeger, was een van de activiteiten die Noordje aanbood tijdens SAIL. Zo hadden zij ook verschillende workshops, zoals schat zoeken, een tocht door reuze origami en een theater workshop. 

‘De kinderen worden hier gestimuleerd om hun eigen verhaal te schrijven en op die manier plezier in schrijven te vinden.’ vertelt Merel Noorlander, projectleider kunsteducatie. Noordjes Kinderkunst is niet alleen actief tijdens SAIL, maar het gehele jaar door. Het is een instituut dat alle kinderen een mogelijkheid wil geven zich te ontwikkelen op kunstzinnige wijze. Zij begeleiden kinderen van met een taalachterstand en bieden elke schooldag van 14.30-17.00 uur huiswerkbegeleiding aan in Kazerne Z. Sinds vorig jaar bieden zij ook een programma aan voor het voortgezet onderwijs. Door groot succes wordt het programma dit schooljaar vervolgd.

Daarnaast organiseren zij ook nog leuke uitjes naar musea en verzinnen zij een tal van leuke, creatieve workshops, alles onder begeleiding en uitleg van professionals. De professionals bestaan uit talentvolle en inspirerende Amsterdamse kunstenaars, theater- en filmmakers, muzikanten en filosofen. Zij hebben elk hun eigen manier, maar allen met één doel: kinderen kennis laten maken met kunst, cultuur en hun eigen creativiteit en daarmee het bevorderen van hun zelf-ontwikkeling: zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, maar ook samenwerken en waardering voor anderen.

Ook is er het Noordje op de NDSM-werf educatieprogramma. Dit programma is in samenwerking met Stichting NDSM-werf opgesteld. Hiermee willen zij kinderen spelenderwijs kennis laten maken met Amsterdam Noord en de NDSM-werf als nautisch, creatief, historisch rijk en zoals Merel de NDSM-werf zelf benoemde: een waar ontdekkingsparadijs. In de oude scheepsbouwloods geven kunstenaars van de werf workshops. Ook worden er interactieve tours georganiseerd langs en door de goed bewaarde schatten van de NDSM-werf.

Meer weten over Noordjes Kinderkunst of al gelijk aanmelden? Klik dan HIER.

Bekijk hier de krant van donderdag 20 augustus
Bekijk hier de krant van vrijdag 21 augustus
Bekijk hier de krant van zaterdag 22 augustus

Tags: , , , , , ,

Bekijk profiel:

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City