Toon kaart
Menu
Stories

Rechargeable Area

“De Rechargeable Area is een optelsom van plekken waar de beleving en de verbeelding geprikkeld worden.”

De Rechargeable Area is een open zone, welke onderdeel is van de Paarse Zone. Rechargeable area is een gebied dat ontwikkeld en ingevuld is op basis van flexibiliteit, mobiliteit en verandering. Het is een publiekstoegankelijk overgangsgebied tussen bezoekers die afkomstig zijn uit de stad, de toeristen én de kunstenaars die werken in de ateliers en werkplaatsen van de NDSM-werf. Het is een zone waarin de rijkdom en diversiteit van de creatieve geesten, de makers en bedrijven van de NDSM-werf zichtbaar wordt gemaakt door middel van exposities.

Op dit moment is het beeldhouwwerk van Renee Marcus Janssen te zien. Dit project heet ‘Animali Antichi’.

Heb jij een kunstwerk dat je wilt exposeren? Of heb jij een nog beter idee voor de invulling van de openbare ruimte? Neem dan contact op met Florian Weigl: florian@stichtingndsm-werf.nl.

Rechargeable Area maakt deel uit van het Kunstenplan 2013-2016 van Stichting NDSM-werf. Met dank aan Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam. Werkgroep X/Y helling, Kunstenaars uit de Oostvleugel, Botel en Mediawharf B.V.

Bekijk profiel:

Janine Driessen
Communicatie & Community

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City