Toon kaart
Menu
Stories

Recensie Pollux Pacific

De Pollux is terug… En hoe! Met chef kok Bobby, bekend van restaurant Kantjil de Tijger, de Bali Breeze en Bumburumba in de kombuis, is de oude Pollux omgetoverd tot de ‘Pollux Pacific’. De fantastische Indonesische keuken in combinatie met een heerlijke nautische sfeer wordt je letterlijk meegevoerd naar zuidoost Azië..

Terwijl we het dek van de Pollux Pacific oplopen, zien we de zon wegzakken achter de Amsterdamse horizon. Op dat moment realiseren wij ons: dit is niet zomaar uit eten gaan, dit is een beleving.

Eenmaal binnen werden wij overdonderd door de entourage van het schip. We waanden ons in Indonesische sferen met oude wokpannen omgebouwd tot lampen met rijsttekens erop waar het licht zachtjes doorheen sijpelt. Aan de muur zagen we een foto van ‘de Oranje’ een schip wat tussen Nederland en Indonesië voer en op de NDSM gebouwd is. Het is dus geen toeval dat dit restaurant overheerlijke Indonesische gerechten serveert.

Met het voorgerecht koos ons gezelschap unaniem voor de saté van tonijn met Balinese sambal. Hier werd de verse tonijn zeker eer aangedaan. De pittige sambal overheerste de tonijn niet en was mooi in balans.

Het hoofdgerecht was een mooi afgestemde Indonesische rijsttafel. Pittige rendang werd afgewisseld met zoete aardappelchips ‘kentang manis pedis’, knapperige salade, romige saté, malse kippetjes en een pittig eitje. De gele rijst werd geserveerd in gestoomde bananenbladeren en alles opgediend in mooie schalen maakte het dat het er smakelijk en verzorgd uitzag. Mijn persoonlijke favoriet was de ‘Ayam panggang kecap’ (gegrilde gefileerde boerderij kip met kecap saus). Dit was een hele mooie combinatie van een heerlijk sappig en mals kippetje met een goede grillsmaak in een zoete saus. Ook de zoete aardappelchips, wat voor mijn gevoel iets weg had van gebakken banaan, was erg lekker. Zeker als je niet zo heel goed tegen pittig eten kan, was deze chips een welkome redding om de tong weer even te blussen na de pittige (maar zeker niet te pittige) rendang. Wat een feest, alle bakjes werden schoon en leeg af geserveerd.

Plek voor een dessert was er eigenlijk niet meer, maar zoals je op de foto ziet, nee zeggen was geen optie. Een bolletje gember-sinaasappelijs met chocolade pandan vanille cake, vers fruit, gegrilde ananas en een Mangistan, de Koning der vruchten. Zeker deze laatste vrucht was heel bijzonder. Een combinatie van zoete vrucht met een nootachtige smaak. Maar ook de rest van het dessert was overheerlijk en een frisse afsluiting van de avond.

Eten bij de Pollux Pacific is wat mij betreft zeker een aanrader. Ook voor grote eters heb je voldoende en voor een hele schappelijk prijs. Dit schip heeft een prachtige geschiedenis, waar we, als redactie, zeker nog dieper in gaan duiken. Juist die geschiedenis in de ambiance met de keuken maakt het een prachtige beleving.

 

 

Tags: , , ,

Bekijk profiel:

Janine Driessen
Communicatie & Community

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City