Toon kaart
Menu
Stories

OMA LIKES DGTL (8)

In aanvulling op mijn ontmoeting met de kinderen nog even een beschrijving van het allereerste buitenfestival op de NDSM. DGTL [spreek uit Digital] SPRING. Het heette SPRING omdat je moest springen om warm te blijven. Of bij de fiets-DJ (de jongere broertjes van het mobiele naaiatelier) de beats warm trappen.

Toute seule dwaalt OMA over DGTL. Het terrein is nagenoeg leeg maar de tenten staan te dampen en stampen. De kinderen op het festival zijn lief, de nieuwe mode is gebreid (muts, vest, legging, ja ja mensen de legging is back was ooit in oma’s tijd ook een succes), motiefjes en malle mutsen. Binnen zijn ze bloot en buiten bevroren. Tot mijn vermaak zie ik een karretje met ola ijsjes. Verkoopt dat nou die ijsjes bij min zeven? informeer ik bij het charmante Ola pubermeiske. “Zeker de raketjes gaan als een raketje, ze hebben allemaal wat op snapt u.

Dat snapt oma wel, oma gaat voor haar werk ieder jaar naar Lowlands. Wat vindt een bejaarde van digital? Goed feestje, tenten en muziek ogen en klinken goed, aankleding is goed, eten (heel belangrijk voor de bejaarde zeker als zo’n feestje een dag duurt) divers en goed, kortom DGTL krijg een dikke 8 van oma. Min punten: de MIN zeven, de prijs van dinge en het ge-emmer met de pont en de fiets.

BEN JE JONG EN VIND JE ER WAT VAN? LAAT MAAR HOREN, ik ben nog niet doof.

Bekijk profiel:

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City