Toon kaart
Menu
Stories

NIET BANG ZIJN

Vrijdag 2 mei 2014, Singersongwriters | Ndsm Treehouse en Nachtpont Some Kind Of Fire Rose, Eva Wijnbergen, The Subhuman en Bart van der Lee  Door: Amerens Hedwich — at NDSM.
De week van de Vrijheid begon op de NDSM-werf in het intieme NDSM Treehouse waar Some Kind of Fire Rose een optreden verzorgde. Tussen de liedjes door vertelde Gijs en Lisette over de betekenis achter de liedjes en over hun verstopte angsten. Aansluitend verzorgde Eva Wijnbergen prachtig optreden en bracht The Subhuman z’n nummers met een ontwapenende bescheidenheid. Bart van der Lee sloot de set af, prachtig.
Sterk en vol emotie.

Vrijdag 2 mei 2014, Singersongwriters | Ndsm Treehouse en Nachtpont Some Kind Of Fire Rose, Eva Wijnbergen, The Subhuman en Bart van der Lee Door: Amerens Hedwich — at NDSM.

Een nachtelijke vaart op Het dansende pontje. Na deze indrukwekkende optredens kreeg de avond een heel bijzonder vervolg. Aan boord van het nachtpontje mochten we als bezoekers niet alleen door het Westelijk havengebied varen onder muzikale begeleiding van Some Kind of Fire Rose, the Subhuman, Eva Wijnbergen en Bart van der Lee.

Vrijdag 2 mei 2014, Singersongwriters | Ndsm Treehouse en Nachtpont Some Kind Of Fire Rose, Eva Wijnbergen, The Subhuman en Bart van der Lee  Door: Amerens Hedwich — with Eva Wijnbergen at NDSM.
We mochten ook in de controlekamer over het gebied turen. Langzaam rondjes draaiend, in slow-motion, het gebied zo anders beleven terwijl de gitaar van muzikant naar muzikant ging.
Als je er niet bij was miste je heel wat.Dichters rond het vuur. 
Op zaterdag kropen we net voor het vallen van de duisternis rond het vuur om allereerst de absurdistische verhalen van Nyk de Vries te horen. Warm, gezellig en vooral heel oprecht was het rond de vlammen bij Klup X.

Zaterdag 3 mei 2014, Dichters rond het vuur | Klup X Froukje van der Ploeg, Bernard Wesseling, Hagar Peeters en Nyk de Vries  Door: Amerens Hedwich

dichters rond het vuur
Een sfeer waarbij iedereen aan de dichters hun lippen hing. Naast Nyk brachten Froukje van der Ploeg, Bernard Weeseling en Hagar Peeters hun werk ten gehore brengen. De tweede set gedichten binnen waren eveneens heel sterk. Na de voordrachten dronken we en praatte nog uren door. Over bang zijn, de toekomst. Een mooie avond.

Zaterdag 3 mei 2014, Dichters rond het vuur | Klup X Froukje van der Ploeg, Bernard Wesseling, Hagar Peeters en Nyk de Vries  Door: Amerens Hedwich

dichters rond het vuur
dichters rond het vuur 

NDSM-herleeft: heldendaden in oorlogstijd. Vier mei stond bij ons in het teken van herdenking. Ruud van de Sluis, oud-medewerker en nu werkzaam bij NDSM-Herleeft vertelde ons in de antieke trammetjes onder de kraan in een vraaggesprek over NSM en NDM in oorlogstijd. Over hoe het geweest moet zijn te werken op de werf  in de oorlogsperiode, de ruilhandel op de werf, de sabotage. Maar ook over het stiekem vieren van het bestaan van de werf, in de Apollo-hal, waar ze de nacht door moesten halen vanwege de avondklok. En hoe werknemers net voor het eindigen van de oorlog wisten te behouden wat er allemaal behouden gebleven is. Een inspirerend verhaal.

BREI III: TIJD / 4 & 5 mei NDSM Door Amerens Hedwich — at NDSM.

BREI III: TIJD Het beste voorbeeld van hoe goed dingen uit kunnen pakken als je niet bang bent is wel de theatervoorstelling BREI III: Tijd. Deze voorstelling, die mede-mogelijk gemaakt is door Stichting NDSM-werf koos een van de lastigste locaties van de werf uit. De Kop van de v. Riemsdijkweg. Een extreem winderige plek, maar als het weer mee zit is de omgeving en daarmee visuele achtergrond zo prachtig. De stad leefde in, rond en achter het gebreide decor en maakte daarmee het stuk zo goed af.  Een bijzondere afsluiting van de Week van de Vrijheid op de NDSM-werf.

Brei III 4 mei 2014 try out

‘Niet Bang Zijn’ door beeldend kunstenaar/decorontwerper Thierry van Raay
Foto’s door 
Amerens Hedwich

Tags: , , , ,

Bekijk profiel:

Florian Weigl
Programmamaker - St.

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City