Toon kaart
Menu
Stories

NDSM Ondernemer Miss Mandy

Miss Mandy Haakmeester, ondernemer sinds 2009, NDSM 2007, eerst bij Noorderlicht gewerkt, hemeltjelief georganiseerd en toen St. Zwerfkunst.

www.missmandy.nl & www.hemeltjelief.nl

sector: Evenementen, culturele events, festivals, kunst en cultuur, als projectmanager producer voor div. events Miss Mandy. St. Zwerfkunst is voor festivals Hemeltjelief en Dazzleville

opdrachtgevers: Nachtlab, de Toren, id&t, st zwerfkunst, nooderparkkamer, st NSDM.

Expertise: mensen samenbrengen, energie, ik heb overal zin in, ben als eerste binnen en als laatste naar huis. organiseren.

NDSM 
Ik kreeg een bijbaantje bij noorderlicht, tijdens mijn studie Cultureel Maatschappelijke Vorming. Daarvoor organiseerde ik in het Oosten van ’t land houseparties en raves. Ben eigenlijk daar gestopt en op de NDSM doorgegaan. Ik was floormanager bij Noorderlicht en zei tegen jasper:

hey d’r gebeurt hier helemaal niks, laten we samen dingen doen

Ben ik dat gaan doen, 1 jaar vanuit Noorderlicht toen bedacht dat ik het vanuit een stichting ging doen, omdat een festival organiseren nogal wat risico’s met zich meebrengt. Niet perse dezelfde als die van een restaurant runnen.

NDSM samenwerking
We kwamen in de kunststad doordat er een beeldend kunstenaar (en vaste klant van Noorderlicht) wegging. St Zwerfkunst is Jasper Helmer, Mandy Haakmeester en Jerry de Mars. En we hebben een paar vaste medewerkers zoals Tim Kiemicz en nu Loes Beekman.

We werken met freelancers. En met iedereen die mee wil werken

De Stichting Ndsm buitenterrein, Geert Oddenjineers, Hetty van Bommel, Marjolein, het wisselt, Daan van Tulder bouwt dingen en Noorderlicht doet mee. D’r zit hier vanalles.

NDSM Meerwaarde

Samenwerking, ik ken hier zoveel leuke mensen, voelt hier als thuis. En natuurlijk de rauwheid van het terrein. Vroeger had ik gezegd de ruimte en de vrijheid, maar dat is redelijk beperkt geworden

Voor Hemeltjelief kunnen we nu met het gemis van de Y Helling maar op heel weinig plaats terecht. Jammer dat er in de kunststad maar zo weinig mogelijk is, dat je vanwege de brandveiligheid niets mag. Ik ken jongens die kunnen voor niks een prachtige tempel wegzetten, een gratis expositie voor bezoekers, maar dat mag niet. Richt daar dan een plek voor in, zou je denken.

Het zou fijn zijn als er een doorlopende vergunning voor max 2000 pax op het terrein zou zitten. (lacht) En een vierentwintig uurs vergunning. Die avonden van vroeger komen nooit meer terug,

met fikkie, biertje, nog naar het pomphok afsluiten bij King Shilo en de zon zien opkomen

Ik begrijp wel dat het niet meer kan, maar toch jammer.

Ik werk als projectmanager in de Toren, en programmeer daar nu voor het nachtleven. De Toren is nu nog alternatief maar dat is tijdelijk, het wordt de komende twee jaar een grote bouwput en daarna wordt gelikt en groots.

Ik hou van vrijheid en mogelijkheid tot ontwikkeling, dat vind ik mooi aan Berlijn, daar is ruimte voor onbestemd gebied. Ik hou van onbestemd gebied, dat is vrijheid.

Achtergrond
Kom uit Twente, richting de grens. Ben vroeg gestopt met school, 18 jaar, en toen horeca in. Daar leerde ik meer, was spannender en interessanter, toen ben ik gaan organiseren. Hemelrave, een gabberfeest met dauwtrappen, dat heb ik gedaan tot m’n 26ste. Toen kwam het besef: ik moet naar Amsterdam daar begint het allemaal. De opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming in Amsterdam heb ik gehaald op m’n ervaring. Ben geen studiebol maar heb daar wel een netwerk en kennis opgedaan; over doelgroepen, theorie over werken met mensen, over programmeren. Ik werk nu met jongeren in de Noorderparkkamer, heb daar wel iets aan m’n CMV.

In Amsterdam ben ik op het Rembrandplein begonnen in de kroeg en een huis gevonden. Ik ging overal uit, toen dacht jezus wat is dat ontzettend duur. Toen kwam ik Noorderlicht terecht, leerde daar weer Jesse kennen van Magneet, mocht mee naar lowlands en daar leerde ik weer mensen kennen en toen was het aan.

Veel gewerkt voor niks, laten zien wat je kan.
Dat is belangrijk in de evenementen branche, dat je laat zien wat je waard bent. Miss Mandy is daaruit ontstaan. Na Noorderlicht, Hemeltjelief, en gratis handjes zijn voor allerlei mensen, kreeg ik betaald en moest ik een bedrijf oprichten.

ik dacht Miss Mandy. Bij de KvK waren ze daar niet zo van gecharmeerd;

klinkt dat niet een beetje louche?

Vroeg die medewerker. Ze dachten dat mensen bij zo’n naam zouden denken ik een prostitutee ben, maar ik ben wie ik ben.

Miss Mandy

 

Tips voor ander ondernemers
– In de evenementen branche moet je opvallen, zorg voor: zelfstandigheid en een groot netwerk
– durf te denken buiten je eigen kaders
– wees flexibel, de taak (wat er moet gebeuren) is je taakomschrijving, niet andersom.

Tags: , , , , , , , , , ,

Bekijk profiel:

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City