Toon kaart
Menu
Stories

NDSM ondernemer de infobalie.nl

Evelien de Jong, ondernemer sinds 2003
Theaterbureau de Infobalie
www.deinfobalie.nl

“Datgene waar je energie insteekt, groeit”

Sector: communicatie & marktonderzoek
Product/dienst: Wandelende Info Balies,
onderzoek & maatwerk poppenspel
Opdrachtgevers: Cobra Museum, Lowlands,
Paradiso & gemeente Amsterdam
NDSM: 2004/2007 dazzle 2010 – heden X helling

Talenten: Waardevolle informatie boven krijgen en/of bij mensen binnen laten komen. De juiste vorm voor iedere boodschap vinden, infotainment.

Meerwaarde NDSM: Ik werd verliefd op het uiterlijk van de Scheepsbouwwerf en op de NDSM’ers. Voor theaterbureau de Infobalie is de NDSM een inspirerende vrijplaats. Meer dan een werkplek is dit een bijzondere locatie en manier van leven. Zowel ’s avonds bij een kampvuurtje als overdag wanneer je het ff niet meer weet. Ik had een vage notie van de Wandelende Info Balie, maar ik wilde iets dat er groot en zwaar uitziet, dat onzichtbaar is bevestigd en waar mensen aan kunnen schrijven. Echt een visuele verrassing. Joost Habing van Bureau Kees kwam met het idee van botenmateriaal (composiet) en Simon Rehbergen zei ga eens praten bij Pi Modelling. Dat is de NDSM. Als je iets wilt weten, vastloopt of slechts een vage notie hebt zijn daar je collega’s met goede ideeën en waardevol advies

Hoe ziet een werkdag eruit: Als we met de Wandelende Info Balie op pad gaan dan is het busje regelen, kostuums checken, naar locatie opdrachtgever. Daar omkleden, locatie verkennen, laatste info doornemen en altijd nog een laatste overleg met de opdrachtgever. Dat laatste om er zeker van te zijn dat de afsgesproken speeltijden en locaties de echt de beste zijn voor die dag, soms zijn er nog last minit wijzigingen die voor ons van belang zijn.

Met wie werk je samen? Er zijn een aantal vaste spelers voor de WIB, workshops en onderzoek. Op de NDSM: Pi2 voor kostuums, Rebergen voor Composiet, Suzan Hidding voor diners. Voor theaterbureau de infobalie zijn we op zoek naar goede NDSM acts om het aanbod mee uit te breiden.

Achtergrond: Universiteit Maastricht wilde diplomaat worden, maar vond het papieraspect te groot, toen met standup comedy begonnen en naar de Koningstheaterakademie gegaan om aldaar besmet te raken met het poppenspelvirus. Poppentheaterwerkplaats de Proeve, een traject met Fred Delfgaauw en maanden in Bialystok Polen mezelf verdiept in beeldend theater. Uiteindelijk van theater de overstap gemaakt naar maatwerk. Poppenspel in combinatie met mijn studie politieke cultuur. Momenteel schrijf ik weer meer. Voor opdrachtgevers zoals NDSM.nl en ik werk aan een boek: Huisje, Boompje, Plan B. Een humoristisch zelfhulpboek voor mensen die kinderen willen maar daar door sociale omstandigheden niet aan toekomen. Met twee dames zijn we bezig een kennis en ontmoetingsplatform op te zetten.

TIP’s voor creatieve ondernemers: – Werk samen en blijf nieuwsgierig naar wat andere mensen weten en beweegt. – Focus op zaken waarvan je wilt dat ze groter worden. – Structuur in je werk is niet saai maar juist inspirerend: opgeruimd hoofd en werkplaats faciliteren creativiteit.

Bekijk profiel:

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City