Toon kaart
Menu
Stories

Nacht van de doden

‘Met vuur laten we aan de doden zien waar we zijn, dat we hier op ze wachten.’ Hetty van Bommel

Tijdens Allerzielen vierde NDSM de Nacht van de Doden. Hetty van Bommel van Convoi Exceptionnel bouwde een vuureiland NPSP en creëerde een theatrale happening. Met rouwklanken, lichtjes, rouwkost en troostdrank ontstond er een spirituele sfeer. Het werd een bewogen avond waarop kunstenaars en publiek bij elkaar kwamen om een kaarsje voor hun dierbaren op te steken. In een spiritueel ritueel voeren jong en oud met een veerman symbolisch over naar het Vuureiland. Daar konden ze een lichtje branden voor hun dierbaren en hun namen toevertrouwen aan de Fluisterwolk. Naast stilte en bezinning was er ook muziek, theater en dans. Meer weten over NPSP-NDSM? Bekijk hier de site.

De KRO was erbij en heeft opnames gemaakt. Bekijk hier het filmpje voor een mooie indruk van de avond, op 23min begint het fragment over de NDSM.

Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Tekst story: Kimberly Richardson & Elien van Riet
Foto: Stills KRO en Hetty van Bommel

 

Bekijk profiel:

Elien van Riet
Innovator & Facilitator

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City