Toon kaart
Menu
Stories

Geen eilandjes, maar online verbinding!

Hoe zorg je ervoor dat verschillende websites over de NDSM-werf geen eilandjes vormen en informatie dubbel delen, maar met elkaar in verbinding staan? Dat blijkt de hamvraag op de Self Made Future bijeenkomst van 12 februari over de online ontwikkelingen van de NDSM-werf. Primeurs van websites werden gedeeld, ideeën ontstonden om online te werken aan het collectieve belang van alle partijen op de werf en vervolgafspraken worden gemaakt.

We startten de middag met de primeurs van ndsm.pro, de nieuwe website van Vereniging de Toekomst en ndsmloods.nl, de nieuwe website van Stichting Kinetisch Noord. Ook vertelde Stichting NDSM-werf over de community-based portal ndsm.nl, dat ook financieel gedragen wordt door de NDSM-community. Ook lichtte ze al een tipje van de sluier op over haar nieuwe website en werden de plannen gepresenteerd voor een nieuw forum waar vraag en aanbod van plannen, diensten en middelen samenkomen.

inzichtenOnlineNDSM

Vereniging de Toekomst & Stichting Kinetisch Noord
Er komen twee nieuwe websites die schijnbaar veel op elkaar lijken, maar toch ook verschillend zijn. Hier de verschillen op een rijtje:

VerschillenOnlineNDSM

Vervolg
Als gevolg van deze Self Made Future bijeenkomst wordt de redactie adviesraad van ndsm.nl gevraagd om advies voor de bouw van het forum.
Daarnaast wordt er een vervolgafspraak gemaakt met de webmasters van aanwezige websites op de werf om de onderlinge verbinding tussen de agenda’s in de techniek achter de websites te realiseren en samen de kosten te dekken.

Bekijk profiel:

Elien van Riet
Innovator & Facilitator

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City