Toon kaart
Menu
Stories

Fijn publiek op Wicked Jazz Sounds Festival

De NDSM-werf is de plek waar tal van snoeiharde festivals neerstrijken, waar mijn computerscherm in de loods van op en neer deinst. Maar nu was Wicked Jazz Sounds voor de tweede keer neergedaald bij het Noorderlicht Café. De werf leent zich uitstekend voor het kleinschalige festival met 3 podia. In het begin van de middag is het nog rustig en staan we met zijn allen vooraan bij de Robin Nolan Trio alwaar Benjamin Herman met het grootste gemak op zijn sax blaast.

Een huiskamergevoel krijg ik erbij en daar houd ik van. Er is een diversiteit aan podia en bands. Van groot naar klein. Zo sta ik in de regen maar tussen de palmbomen met uitzicht op het markante kraanhotel te kijken naar het vaste podium dat voor deze dag wat uitvergroot is. Hier zijn een aantal kleinere optredens met een intieme sfeer en ook met het kaliber van honger naar een groter podium. Bands als Mutant Wildlife, Koffie en ook Kauw knallen hun muziek via de speakers door het swingende publiek heen. En vergis je niet, zelfs bij het grote podium is de sfeer intiem. Typhoon zweept het publiek in extase en neemt ons in gedachten mee naar Suriname. Geen zon te bekennen hier maar ik heb nog nooit zoveel mensen vrolijk zien springen op het kleine veldje naast het Noorderlicht Café.

©AHP Wicked Jazz Sounds 2016 Amerens Hedwich Photography (4)

Als de zon dan toch doorbreekt is het tijd voor Kraak en Smaak die de handen de lucht in laten gaan. Ik sta er midden in maar ben na een paar nummers toe aan iets pakkenders en doe een discodansje in de overdekte ruimte waar DJ’s en muzikanten zoals de door mij geliefde stem van Paul van Kessel elkaar de hele dag afwisselen en aanmoedigen.

©AHP Wicked Jazz Sounds 2016 Amerens Hedwich Photography (2)

Een festival waar veel jonge mensen vertoeven en een tal van vijftigplussers maar waar ik me als eind veertiger totaal op mijn gemak voel en aangesproken word door andere bezoekers. De sfeer is vriendelijk, de locatie perfect. De afvalruimers pikken de hele dag de bekers en dergelijke op. En dat zie ik graag, een schone werf. Kom volgend jaar maar weer terug WJS en fijn publiek!

©AHP Wicked Jazz Sounds 2016 Amerens Hedwich Photography (6)

Tekst en fotografie: Amerens Hedwich

Tags:

Bekijk profiel:

Amerens Hedwich
Fotograaf en schrijfster

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City