Toon kaart
Menu
Stories

Urban Chique hotel op NDSM

In mei 2014 opent Brooklyn Hotel haar deuren hartje NDSM. Wordt de werf sophisticated of past (een deel van) de wereld zich aan een subcultuur? Wat Patrick Kerkhoven, general manager van het hotel in aanbouw, betreft is het laatste het geval.

“Wij komen juist naar NDSM omdat wij die plek in al zijn facetten interessant vinden” stelt Kerkhoven. “Wij verwachten straks net zo goed relaties van grote kantoren als HEMA, Red Bull en MTV, als succesvolle artiesten op de vele festivals onderdak te mogen verschaffen. Natuurlijk hopen wij ook toeristen die niet uit zijn op de gebaande paden te verwelkomen.”

De naam Brooklyn Hotel is dan ook bewust gekozen. Kerkhoven ziet de parallellen met dit bruisende deel van The Big Apple. “Brooklyn is een wijk aan de overkant van het water waar een heel nieuwe dynamiek ontstaat, dat geldt ook voor NDSM. Dat rauwe, industriële mixt met het moderne wonen en werken. Je ziet dat dit soort omgevingen een heel nieuwe soort retail en horeca voortbrengen. Daarnaast durven vooruitstrevende bedrijven zich er te vestigen, zoals hier HEMA is geland. Als die dat durven, moet je dat als hotelbedrijf ook durven.”

Brooklyn Hotel gaat een luxer alternatief worden voor het Botel op de werf. Zusje Hotel Notting Hill staat model voor de nieuwste loot van WIN-Hotels. Maar Kerkhoven belooft dat het wel een echte NDSM-uitstraling krijgt. Hij benoemt de beoogde sfeer als rauw, stoer, modern, industrieel. Hij is nog op zoek naar toepasselijke kunst voor zijn hotelkamers. Ndsm.nl deed hem de suggestie eens op de werf rond te kijken, daar wemelt het van de kunstenaars die het werfgevoel perfect kunnen overbrengen!

Dit verhaal is het eerste in een serie waarin de wording van Brooklyn Hotel op NDSM wordt opgetekend.

Bekijk profiel:

boB Kuijs
woningmarktconsultant

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City