Toon kaart
Menu
Stories

Art Venture!

Na achttien jaar stilliggen is het dan eindelijk zover. De Venture gaat op reis. Speciaal voor de expositie Art Venture, voeren zij vanuit Westzaan naar de NDSM-werf. Voordat de Venture weer kon varen, was er wel wat opknap werk nodig. Drie jaar zijn kunstenares Carolien Wissing en programmamanager Jasper van den Munckhof bezig geweest, om de Venture vaarklaar te maken en op te knappen om er hun expositie in te houden.

Carolien is behalve mede eigenaar van de Venture, ook één van de exposerende kunstenaars op het schip. Samen met curator Catherine van Lith (voormalig galeriemanager) zocht zij de andere vier kunstenaars uit die matchen met het werk van Carolien en het schip, om zo een bijzondere expositie samen te stellen die gaat over de mens en zijn omgeving.

Bedoeling is straks om de Venture te gaan gebruiken als schip om op te wonen, te werken en mee te reizen. Of te wel. To be continued…

Art Venture trok ruim 500 (overdonderde) bezoekers afgelopen weekend. Mede daarom is er een bonus weekend georganiseerd!
Carolien en haar team organiseren en financieren alles zelf (met behulp van fantastische sponsoren.)!

Bekijk profiel:

Janine Driessen
Communicatie & Community

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City