Toon kaart
Menu
Stories

Anti-mall Boxpark

Wat een perfecte match leek tussen het Londense concept en de NDSM-werf blijkt in mei 2013 door de crisis niet te lukken. Lees meer over het vrijkomen van de Lasloods.

Het volgende verhaal is gepubliceerd op 1 december 2012:

‘Retail is dead and that is why Boxpark will become an anti-mall’, vertelde Boxpark oprichter Roger Wade afgelopen woensdag tijdens de lancering van Boxpark NDSM waarin hij stevige uitspraken deed over de stand van zaken binnen de retail en een scherpe visie toonde op de toekomst. Boxpark NDSM zal traditionele modellen van de detailhandel doorbreken door haar waar zowel off- als online aanbieden. Retail is entertainment.

‘NDSM seethes of cultural and commercial activities of people who want to contribute to the region and to each other. It’s a challenge to curate new international independent brands, but also local artists from Amsterdam Noord’, aldus Roger Wade.

De organisatie achter Boxpark is helemaal weg van NDSM en van de Lasloods in het bijzonder. Ze willen dan ook de community van NDSM en Amsterdam-Noord betrekken bij de programmering. Hierover is Stichting NDSM-werf in gesprek met Boxpark.

Boxpark NDSM op Vimeo.

Tekst: Elien van Riet

Foto: Biesterbos

Bekijk profiel:

Elien van Riet
Innovator & Facilitator

NDSM is dé creatieve hotspot van Amsterdam. Op de voormalige scheepswerf aan de noorderlijke IJ-oever groeit een ‘selfmade city’ met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie. NDSM-Selfmade City