Toon kaart
Menu

Stichting NDSM-werf

Vol plezier, kracht en tegenkracht, schuren en slijpen wij een nieuwe toegevoegde waarde voor de stad. Een nieuwe toekomst waar jij aan mee kan doen, bij kan dragen en op kan bouwen. Een openheid van een gemeenschap die aanzet tot co-creatie, tot maken, doen!
Stichting Beheer NDSM-werf Oost ontwikkelt de komende jaren de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord als stadsoase voor creatie, experiment en evenement. De Stichting werkt dagelijks aan het beheer en programma van het tien hectare buitengebied van de NDSM-werf Oost. Met de focus op cultuur, media en duurzaamheid realiseren wij een gevarieerd programma. Hierin laten we ons inspireren door de historie om het industriële, ambachtelijke en innovatieve karakter van het gebied in een eigentijdse context te plaatsen.

De NDSM-werf wil als één van de grootste broedplaatsen van Europa ruimte bieden aan experiment, ontwikkeling, vernieu- wing en uitwisseling. Samen met de broedplaats initiëren, (co)-produceren en presenteren wij diverse initiatieven. Zo wordt er gewerkt aan presentaties en onderzoeksprojecten die de raakvlakken opzoeken van kunst, nieuwe technologie en duurzaamheid.

De Stichting Beheer NDSM-werf Oost is opgericht door het Stadsdeel Noord, Projectbureau Noordwaarts, Vereniging de Toekomst en Mediawharf BV.

Bestuursverslag 2012 en Beleidsdocument zijn rechts van deze tekst te downloaden. Het bestuur van de Stichting doet haar werk onbezoldigd.

Directie

Anne Marie Hoogland is sinds 2013 directeur van Stichting Beheer NDSM-werf Oost, zij blijft directeur tot januari 2015. De stichting is mede opgezet door onderstaande partijen:
– Gemeente Amsterdam, Noordwaarts en stadsdeel Amsterdam-Noord
– Projectontwikkelaar MediaWharf B.V.
– De verenigde kunstenaars van de Broedplaats / Kunststad onder de naam de Ondernemersvereniging De Toekomst Bestuur
Het bestuur (onbezoldigd) van Stichting NDSM-Werf Oost  bestaat uit:

  • Voorzitter: Pjotr De Jong, eigenaar van concept en communicatie bureau De Jong
  • Secretaris: Kees van Ruyven, zelfstandig adviseur gebieds- en stadsontwikkeling
  • Penningmeester: Rutger van Uhm, accountant Baker Tilly Berk
  • Bestuurslid: Carolien Ligtenberg, architect ZWIRT Urbanism

De stichting is verantwoordelijk voor het fysieke beheer van het terrein. Aangezien het om een afgesloten en kwetsbaar deels semi openbaar gebied valt, voert de Stichting de regie over het basale beheer. Hieronder vallen schoonmaak, zwerfvuil, groenvoorzieningen, bestrating, verlichting en veiligheid.
Naast het afstemmen tussen alle gebruikers, huurders en evenementen over het gebruik van de werf.
Medewerkers