Toon kaart
Menu

Nieuw Dakota

Platform voor hedendaagse kunst

De formule van Nieuw Dakota is: samenwerking. Kwalitatief hoogwaardige tentoonstellingen komen tot stand in samenwerking met curators, galeries, musea, particulieren en niet in de laatste plaats bieden we ons netwerk van verzamelaars de gelegenheid hun collecties aan een breed publiek te tonen.

Met nieuw cultureel ondernemen, vooruitlopend op de recente rigoureuze bezuinigingen in de kunst, zijn met nauwelijks subsidie al pionierend de fundamenten voor een vernieuwende en eigenzinnig type kunstruimte ontwikkeld.

Nieuw Dakota heeft als doelstelling het particulier initiatief en het ondernemerschap in de kunst te stimuleren. Nieuw Dakota wordt ondersteund door het Stadsdeel Amsterdam-Noord. Voor de programmering zal Nieuw Dakota verder gebruik maken van subsidies van diverse fondsen en sponsoring door bedrijven. Nieuw Dakota kan echter niet bestaan zonder de hulp van particulieren. Met het oog daarop is een Pioniersclub opgericht voor allen die dit initiatief willen ondersteunen.

De Pioniersclub is een groep van avontuurlijke en nieuwsgierige kunstliefhebbers en geïnteresseerden die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van Nieuw Dakota en de verwezenlijking van de door haar geïnitieerde tentoonstellingen en projecten.

De Pioniers ontvangen uitnodigingen voor previews of rondleidingen van tentoonstellingen, hebben de mogelijkheid tot voorinschrijving bij lezingen en evenementen en kunnen gebruik maken van speciale kortingsacties. Nieuw Dakota organiseert tenminste een keer per jaar een exclusieve ontvangst voor de Pioniersclub. De Pioniers worden ook meegenomen naar galeries, instituten, kunstenaars en verzamelaars die samenwerken met Nieuw Dakota.

Voor meer informatie en inschrijven kan via pioniers@nieuwdakota.com

Behalve de unieke samenwerkingsvormen zit hem de kracht van Nieuw Dakota ook in de plek. Nieuw Dakota bevindt zich in een voormalige loods, een stoere industriële ruimte aan het IJ. Aanvankelijk nog onbekend voor het publiek, maar al snel met een magnetiserende werking voor de liefhebbers. Het ontwikkelde zich als verborgen juweeltje in Noord. Alleen al de reis er naar toe vanaf het centrum is een exotische ervaring, gelegen aan de kade vlak naast de NDSM-pont: een verrassend fijne plek om te komen.
Nieuw Dakota is ook te huur voor speciale ontvangsten, recepties, foto-shoots of IJ-sessies. De vergaderzaal op de eerste etage met uitzicht over het IJ is dagelijks beschikbaar voor vergaderingen, workshops, lunches of diners tot max 20 personen. De tentoonstellingsruimte is op aanvraag en afhankelijk van het lopende tentoonstellingenprogramma te huur voor groepen tot 150 personen. Voor meer informatie en verhuurprijzen kunt u contact opnemen via info@nieuwdakota.com
Nieuw Dakota
Ms. van Riemsdijkweg 41b
1033RC Amsterdam
+31 20 3318311
info@nieuwdakota.com

OPENINGSTIJDEN
do & vr 11:00-19:00u
za & zo 11:00-17:00u
Toegang gratis