Toon kaart
Menu

Coöperatie NDSM Energie

Een coöperatieve vereniging, genaamd NDSM Energie, welke als doelstelling heeft om de NDSM-werf (inclusief Cornelis Douwesterrein) duurzamer te maken. Deze organisatie welke opgericht is door ondernemers, nodigt naast de ruim 400 ondernemers in dit gebied, ook de ondernemers vanuit heel Amsterdam uit om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

NDSM Energie heeft vier doelen:

Ten eerste hebben zij als doel om de energie, welke verbruikt wordt op de NDSM-werf, zelf op te wekken, om op deze manier een energie zelfvoorzienend bedrijventerrein te creëren. Hierbij hebben zij als tweede doel om gezamenlijk met alle ondernemers betere groene stroom in te kopen. Ten derde willen zij door de dialoog aan te gaan met ondernemers meer bewustzijn creëren voor duurzaamheid. Tot slot willen zij, een ‘slimme toekomst’ mede mogelijk maken door te pioniern met afstemming van vraag en aanbod van energie (smart grid). Op dit moment zijn zij bezig met hun eerste doel, om door middel van windmolens een energie zelfvoorzienend bedrijven terrein willen creëren.

NDSM Energie heeft een voorrangspositie bij Stadsdeel Amsterdam-Noord om als eerste windturbines te mogen exploiteren, dit samen met burgerinitiatief Onze Energie, ook uit Noord. Hiermee loopt het stadsdeel voorop als het om wind gaat. Ook heeft NDSM Energie een zogenaamde Green Deal met de overheid.

Ondernemer op de werf of daarbuiten? Word lid en help mee. Neem contact met ons op via info@ndsmenergie.nl