NoordDok

Aan de noordelijke zijde van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord maken woonstarters straks een vliegende start. Gebouw NoordDok zal direct aan de twee belangrijkste toegangswegen van NDSM gebouwd worden, met een waanzinnig uitzicht over het IJ en de werf.

Een in het oog springend gebouw, vanwege de no-nonsense architectuur die verwijst naar de industriële NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje. Het gebouw zal bestaan uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam.

Er zullen door BMB ontwikkeling (Amsterdam Waterfront B.V.) 309 sociale huurwoningen voor woonstarters tussen 18 en 28 jaar worden gerealiseerd. De oppervlakte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m². Op de 1e verdieping bevinden zich bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond  zijn parkeerplaatsen te vinden die bij de woningen horen. Hier zijn ook de commerciële ruimtes (kantoor, bedrijfsruimtes en evt. horeca) gesitueerd, met een aanzienlijke hoogte van 3-5 meter.

NoordDok verkocht aan woonstichting De Key
Woonstichting De Key is specialist in woonstarters. Met de aankoop van gebouw NoordDok voegt De Key 309 starterswoningen toe binnen de ring A10. De woningen zullen door de Key verhuurt worden met een huur tussen de € 500,-  en € 700,- pm. Zo krijgen woonstarters meer kans om hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. Eind 2017 zal gestart worden met de bouw van NoordDok . De Key hoopt de eerste bewoners aan het einde van 2019 te verwelkomen.

Woonstichting De Key