Toon kaart
Menu

Lasloods

In de Lasloods werden vroeger grote halffabricaten gelast tot reuze scheepsrompen. Via de immense blauwe deuren werd de scheepsromp naar de helling verplaatst. Klaar voor de verdere afwerking en de uiteindelijke tewaterlating.

Deze enorme monumentale loods ademt nog de sfeer van weleer. Het echte NDSM is hier te voelen. Een unieke loods welke we zorgvuldig een nieuw leven willen geven. De “kathedraal van NDSM” zal altijd een mix aan programmering bevatten, zodat dit altijd een inspirerende plek voor de bezoekers en gebruikers van NDSM zal zijn.

De Lasloods is nu beschikbaar voor tijdelijke verhuur aan evenementen zoals optredens, voorstellingen, modeshows, foto en filmshoots, etc. Elk eerste weekend van de maand vindt hier de succesvolle vlooienmarkt plaats.

Met zijn 110 meter lengte, 55 meter breedte en 22 meter hoogte en immense blauwe deuren, is de Lasloods de eyecatcher van NDSM. Dankzij de gunstige ligging op een prominente plek in het hart van NDSM, heeft de Lasloods een fantastische zichtlocatie.

De footprint is ca. 6.500 m² v.v.o. groot. De originele constructie, de schil en de oude karakteristieke details worden behouden, zodat het karakter van dit Rijksmonument bewaard blijft. Aan de binnenkant zijn de spant- en kraanconstructies, de gemetselde wanden, de bijzondere ruimtewerking dankzij de indrukwekkende lichtval, het metalen grit in de vloeren de sheddaken, de monumentale eigenschappen.

Aan de Lasloods bevindt zich het kopgebouw. Dit is een gebouw met een footprint van 8 meter bij 23 meter en een hoogte van ca. 11 meter. Zoals de naam doet vermoeden is dit gebouw aan de kop van de Lasloods gesitueerd, waarbij het een directe koppeling heeft met de Lasloods. Het gebouw heeft 3 lagen.

De Lasloods is met zijn 6.500 m² v.v.o. beschikbaar voor tijdelijke verhuur. Te denken valt aan evenementen zoals beurzen, markten, voorstellingen, tentoonstellingen, festivals, modeshows, presentaties, concerten, dancefeesten, etc.

De voorwaarden voor tijdelijk gebruik van de Lasloods zijn hiernaast te downloaden “Factsheet Voorwaarden Tijdelijk Verhuur”. De loods is al beschikbaar vanaf € 750, – per dagdeel. Vraag naar de exacte voorwaarden en prijzen bij info@ij-hallen.nl