Workshop NDSM Kinderatelier #3

Het NDSM kinderatelier is een initiatief van kunstenaars op de NDSM werf in samenwerking met stichting NDSM-werf.

Bij de opzet van het kinderatelier gaan we uit van de mogelijkheden die de voormalige scheepswerf biedt. Water, wind, ruimte; de schepen en de historie van de plek inspireren, prikkelen en vormen een unieke basis voor de beeldende kinderworkshop.

Vanuit het aanbod rond een thema en binnen de structuur van een atelier in de grote loods stimuleren wij het eigen initiatief van kinderen. Er wordt veel met restmateriaal vanuit de ateliers gewerkt, zoals gasbeton, hout, textiel, karton en fietsbanden. Techniek is een belangrijk onderdeel. Hierbij krijgen het ontwerp, de uitvoering en de presentatie aandacht (kijken of het werkt: vaart, rijdt, draait, of licht geeft).

Op dinsdag 23 , woensdag 24 en donderdag 25 Oktober is het NDSM kinderatelier opnieuw gast in Ferrotopia met een herfstprogramma rond het thema: Warmte, Licht en Vuur.

We gaan warme dingen doen, zoals het zelf branden van houtskool in een vuurton waarmee we gaan tekenen, het gieten van kaarsen, en vuurvliegjes maken met lampjes. Onder begeleiding van kunstenaars van de NDSM werf.

Vergeet niet warme kleren aan te trekken !

Programma: 
23 okt: houtskool stoken, tekenen, vuurvliegjes timmeren met kleine techniek.
24 okt: Kaarsen gieten en vuurspuwende draken kleien.
25 okt.: Lantarens slaan en timmeren uit blik

Kosten en aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een enkele dag of meerdere dagen via onderstaande ticketlink.
23,24 en 25 oktober, van 14.00-17.00 uur.
Deelname: € 17,50 per dag ( stadspas € 10,00)
3 dagen € 40,- ( stadspas €25,00)

 

meld je direct aan