Going Places #4 | Arabic Affairs

Tijdens de vierde en laatste editie van Going Places maakt Pllek een uitstapje naar het Midden Oosten. Bij mooi weer buiten op het strand en anders binnen.

Vanaf 21:00 zijn er homemade mezze’s (hapjes) te koop, hangt er een fotografie expositie op de galerij in het restaurant en wordt i.s.m. Arab Film Festival de film Ali, The Goat and Ibrahim (2016) vertoond. Hierna begint het feest met een live optreden van Jalaba Brothers, gevolgd door DJ’s die het roer overnemen zodat er tot 03:00 gedanst kan worden op de Perzische tapijten.

GOING PLACES | ARABIC AFFAIRS
FILM: 
21:00 | LIVE & DJ’S: 22:30

FOOD: t.b.a.
ART: t.b.a.
FILM: Ali, The Goat and Ibrahim (2016)
FUNKY BEATS: Jalaba Brothers (LIVE) | t.b.a. (DJ’s)

FILM TICKET: 5,00
(LIVE & DJ’S: gratis toegang)

– – –

ALI, THE GOAT AND IBRAHIM (2016)
Arabic spoken w/ English subtitles

Deze Egyptische speelfilm van Sherif El Bendary brengt twee dolende zielen bijeen, die aan een bizarre roadtrip beginnen in gezelschap van een geit.

Ali, één van de twee mannen, is verliefd op zijn geit Nada, of overlaadt haar in ieder geval met een overvloed aan affectie. Ibrahim werkt in een opnamestudio en begint stemmen te horen die hem bang maken. Beiden zoeken hun heil bij een genezer en ontmoeten elkaar in diens kliniek. Aangezien de genezer Ali en Ibrahim allebei als ‘vervloekt’ diagnostiseert en hun dezelfde oplossing voorschrijft, gaan ze samen op pad. Als ze 3 magische stenen in de 3 grote wateren van Egypte – de Middellandse Zee, de Rode Zee en de Nijl – gooien, zou hun vloek verbroken moeten worden. Hun trip brengt hen in de gekste situaties.

Deze ogenschijnlijk bizarre comedy blijkt tegelijkertijd een ontroerend verhaal over vriendschap te zijn. Haast en passant beroert hij ook die onderwerpen die in het leven centraal staan: zelfontdekking en zelfacceptatie.

meer informatie