FWAV SUNSCREENINGS | LA VIDA UTIL

In samenwerking met Cine en Outdoor Cinema vertoont Pllek van juni t/m september elke dinsdagavond een film op het strand, mits de weersvoorspellingen dit toelaten.

AANVANG FILM: 21:30
KOPTELEFOON OPHALEN: tussen 20:00-21:00
KOPTELEFOON: €5,- cash, te betalen bij aankomst

De film: La vida útil (2010)
La vida útil is een melancholisch portret van een cinefiel die niet meer past in de moderne wereld. Jorge is een manusje-van-alles in de Uruguayaanse cinematheek, van het Spaans inspreken van de tussentitels van zwijgende films tot het repareren van stoelen. Ondertussen probeert hij een vrouw naar een voorstelling te lokken zodat hij met haar kan afspreken.

De cinematheek is echter een verouderde instelling geworden. Er komen te weinig mensen en de projectors en apparatuur hebben hun beste tijd gehad. Als de huurachterstand niet meer te betalen is en de sponsoren de geldkraan dichtdraaien is het einde in zicht. Vanaf dat moment volgen we Jorge die doelloos door de straten dwaalt op zoek naar een nieuwe betekenis voor zijn bestaan.

Deze droogkomische film heeft door de zwart-witbeelden een nostalgische look en de humor doet denken aan Woody Allen en zijn wereldvreemde personages. Jorge is net als de romantische filmliefhebber in Herbert Ross’ Play it again Sam verwijderd van de buitenwereld, maar op zoek naar menselijk contact

– – –

KOPTELEFOON RESERVEREN
Dit jaar kun je een koptelefoon reserveren door een gratis ticket te downloaden. Een gereserveerde koptelefoon kan alleen tussen 20:00 en 21:00 opgehaald worden, hierna worden ze  vrij gegeven voor vrije inloop. Ze houden er altijd een aantal achter de hand voor vrije inloop. Het is niet mogelijk om een eigen koptelefoon mee te nemen. (Een koptelefoon reserveren is niet verplicht)

STEM OP JOUW FAVORIET
Ook dit jaar kun je weer stemmen op jouw favoriete film uit de selectie van Cine. Elke maand selecteren de redacteuren van Cine hun favoriete films binnen een maand-thema. In het Facebook event plaatsen wij elke maand een poll. In de maand erna vertonen we de films op volgorde van het aantal stemmen. Als Pllek onverhoopt een film moet annuleren, dan verplaatst deze naar de eerstvolgende dinsdag.

TO SCREEN OR NOT TO SCREEN
Kans op regen en/of wind betekent dat er geen film vertoond kan worden. Dit beslissen ze a/d hand van de voorspellingen op maandagmiddag en zullen ze in het Facebook event en in de agenda op de websitevan Pllek bekend maken. Mocht de weervoorspelling rooskleurig zijn, maar op dinsdag omslaan, dan zijn ze helaas genoodzaakt last-minute alsnog te annuleren. Houdt hier dus rekening mee.

meer informatie