Landing Strip Airport Noord | By Willem de Haan

Stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de NDSM-werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek nu en in de toekomst omarmen als een gebied waar ruimte is voor het onverwachtse. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor het kunstprogramma, waar de installatie van Willem de Haan onderdeel van is.

Multidisciplinair kunstenaar Willem de Haan benadert serieuze vraagstukken op een cartooneske, sculpturale en soms lachwekkende manier om hiermee een ode te brengen aan een bepaald object, onderwerp of situatie. Met een site-specifieke installatie brengt hij een eerbetoon aan de uitzonderlijk ruimtelijke omgeving van de monumentale NDSM-werf en creëert hij een vervreemdende situatie, waarbij de grenzen tussen script en werkelijkheid vervagen.

De absurdistische presentatie Airport Noord gaat in op de vraag waarvoor de multi inzetbare ruimte, die oorspronkelijk diende voor de internationale infrastructuur, in de toekomst gebruikt kan worden?

Rond de installatie Landing Strip vindt tevens een drietal performances plaats:
op donderdag 4 juli, na zonsondergang tijdens de opening
 (ca. 21:30 uur).
op zondag 14 juli, op de laatste dag van Over ’t IJ Festival.
op woensdag 14 augustus,  ter afsluiting van
Landing Strip op de NDSM-werf.

De installatie Landing Strip op de Y-helling is onderdeel van het overkoepelende project Airport Noord en is een verlengstuk van de fictieve Departure Lounge, die Willem de Haan samen met Kamagurka opende bij galerie Patty Morgan. De Departure Lounge is nog t/m zaterdag 24 augustus op afspraak te bezoeken.
Kijk op www.pattymorgan.net voor meer informatie.

De installatie Landing Strip en het project Airport Noord biedt, in navolging van de Noord-Zuidlijn, een nieuwe fictieve verbinding tussen Amsterdam Noord met de stad aan de overkant en de rest van de wereld.

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK.

meer informatie