24H Noord

Dat Amsterdam-Noord momenteel de spannendste plek van de stad is, wist je natuurlijk allang. Maar waar moet je precies wezen? Dat ontdek je tijdens 24H Noord, als broedplaatsen, restaurants, culturele podia en andere bijzondere locaties zoals een molen, een brouwerij en een haven hun deuren openen!

Op 28 oktober ga je op bezoek bij de Chocolatemakers, leer je plastic te recyclen en zet je (legaal!) met graffiti je naam op de NDSM-werf. Je doet een theatrale fietstocht, luistert naar de klanken van Hammondorgeltjes, bezoekt een kas in de wolken en wordt een professionele kaasproever bij Kef. Je kanoot over het IJ, ontdekt waar EYE zijn films bewaart en beklimt de muren van een klimhal zonder zekeringen. Je doet yoga op het dak van de A’DAM Toren en speelt levend stratego met volwassenen. Als de klok een uur teruggaat dans je op een magische pont de nacht in en leer je hoe het allemaal in Noord begon tijdens de Oerknalwandeling.

Of je nu creatief of sportief bent, van muziek, architectuur of lekker eten en drinken houdt, laidback of leergierig bent, er is voor iedereen wat te beleven!