Toon kaart
Menu

Winters Binnen

vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december
Muziek, theater, kunst en verhalen in huiskamers, winkels, cafés en op pleinen in Amsterdam-Noord

Als de winterjas echt nodig worden, de chocomel niet heet genoeg kan zijn, en de rendieren van stal worden gehaald is daar festival Winters Binnen om je te verwarmen. Drie dagen theater, muziek en verhalen in huiskamers, winkels, cafés en op andere bijzondere locaties in Amsterdam-Noord. Ook op deze zesde editie staan voorstellingen met hun wortels in Noord die speciaal voor Winters Binnen zijn gemaakt, maar ook makers van buiten de stad en stadsdelen. Dit jaar hebben we vijf festivallocaties; het Zonneplein, Van der Pekplein, Spreeuwenpark, Buikslotermeerplein en (nieuw dit jaar!) De Rietwijker. Uiteraard kun je dit jaar ook weer genieten van glühwein, (echte) warme choco en oliebollen bij een knisperend vuurtje. Muts op, sjaal om en laat die winter je maar weer verrassen.

Wortels in Noord
Voor de vierde keer op rij, presenteert BREI, uit de Theaterstraat zich op Winters Binnen, dit keer met een fotoexpositie genaamd SUPEROMA. SUPEROMA gaat over de speciale krachten die oma’s hebben. We vroegen de breidames naar hun oma, en naar hun eigen ervaring als oma. Wat is ‘oma’ zijn? Naast de SUPEROMA foto’s die speciaal voor Winters Binnen worden onthuld zullen ook de verhalen van de oma’s van de breiers voor het publiek te zien zijn.

Toppers van buitenaf

Voor haar voorstelling HonderdHuizen gaat Yinka op bezoek bij honderd mensen. Ze praat met hen over ‘thuis’.  Voor WintersBinnen ging Yinka speciaal op bezoek bij een aantal Noord-bewoners. Wat is voor hen ‘thuis’?  Ook zij komen aanbod in deze speciale Amsterdam-Noord-versie van HonderdHuizen. Op basis van de gesprekken die ze voert, met foto’s en koekjes, vertelt Yinka in HonderdHuizen een nieuw verhaal.

Maar laat je ook op straat verrassen door een wonderbaarlijk dansduet; een dame met blauw haar en een gorilla genaamd BlueGorilla. Zij verrassen je iedere dag, op dezelfde tijd op de verschillende festivallocaties.

Na meer dan 150 speelbeurten in Nederland en België en ruim 12.000 oudere én jongere bezoekers zijn theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) nog steeds niet uitgepraat en uitgevraagd over liefde en verliefdheid vroeger en nu. Geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd wederom verliefd raakten, presenteren de twee makers en hun zangeres (70+) dit bijzondere theaterproject over mensen die zich niet neerleggen bij hun leeftijd of het oordeel van de maatschappij. Bejaarden & Begeerte is een voorstelling voor oudere jongeren en jongere ouderen die prikkelt om lief te hebben, om te leven.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws.

Stichting Winters Binnen is ontstaan uit een jaarlijks terugkerende samenwerking tussen (culturele) organisaties in Noord o.a. Stichting NDSM-werf, de Tolhuistuin en Stichting Broedstraten, om de krachten in Amsterdam-Noord te bundelen.

Kijk voor het complete programma op: www.wintersbinnen.nl

Vragen?

Mail naar: info@wintersbinnen.nl
of bel de Tolhuistuin: 020-6364146

Pers kan contact opnemen met Petri Rouwenhorst:

publiciteit@wintersbinnen.nl

Volg het laatste nieuws via twitter en facebook

Bekijk hier de video van vorig jaar!