Toon kaart
Menu

NDSM Vrijhaven

NDSM-Vrijhaven viert haar vijfjarig jubileum.

Ontsnap de drukte van de binnenstad van Amsterdam en waan je in de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSMwerf. Kijk voor meer informatie op ndsmvrijhaven.nl.

NDSM Vrijhaven presenteert 365 dagen NDSM in één dag!

NDSM Vrijhaven, het jaarlijkse Koningsdag evenement van de NDSM-werf is bijna zover. Laat je verrassen, ga op ontdekkingstocht. In iedere hoek van de NDSM-werf zal er iets te beleven zijn. Voor jong en oud, van grote tot kleine feestjes, allemaal ​met een eigen karakter en eigen twist. En het grootste gedeelte is vrij van entree!

Aankomen op de NDSM-werf kan met de feestpont. Met befaamde DJ’s, van iedere feestcommissie een afgevaardigde, wordt men al dansend naar de overkant gebracht. Opstappen kan bij het Stenen Hoofd dat op loopafstand is van CS.

Om 9:00 uur start de kindervrijmarkt. Hier kunnen kinderen hun spulletjes verkopen vanaf een kleedje of een marktkraam. Ook worden alle kids uitgenodigd om hun kunstjes te laten zien.

De vaste horeca plekken als Noorderlicht en Pllek doen natuurlijk ieder jaar een enorme duit in het zakje met grootse bands en dj’s.

Bijna alles op het terrein is gratis entree alleen voor Voltt & Lockdown (techno), King Kong (house) en Undercurrent – Hollandsch Glorie (techhouse) zullen er kaartjes moeten worden aangeschaft. Overigens kun je op Koningsnacht ook gaan dansen in Undercurrent. The History of Rap met o.a. legende DJ Jazzy Jeff.

Tussen de containers van het NDSM Treehouse heeft organisatie These Guys al jaren een gratis underground elektronisch event.  Vanuit daar wandel je zo door naar Trammeland. De trammetjes die nooit meer zullen rijden en waar kunstenaars de dienst uit maken met hun ‘houtje touwtje stage’.

Als je meer zin hebt in de muzikale veelzijdigheid van lokale artiesten, loop dan naar het Noord-Podium in de tent van Bombascha. Van singer-songwritertot hip hop tot rock & roll. Nadat al het talent uit Noord hun kunsten heeft vertoond, zal Bombascha het podium overnemen en zullen de voetjes van de vloer gaan. Naast deze tent mag er naar hartenlust worden gerolschaatst op disco tunes. Rolschaatsen zijn te huur en een speciale baan wordt afgebakend.

En er is serieuze reggae. De mannen van Covenant Soundsystem zijn terug met een eigen Irie Reggae Corner. Daarvoor hebben de heren van Pacha Mama Soundsystem uitgenodigd. Diepe bassen, live instrumenten onder dé kraan van de NDSM.

Daarnaast op de Helling gaat StreetArt Today  met negen (inter)nationale graffiti kunstenaars drie containers te grazen nemen voor blijvende ‘cutting edge’ graffitikunst op werf. Kinderen mogen ook een schilderijtje spuiten onder toeziend oog van de pro’s.

Op de kop, bij een pier met het mooiste uitzicht (waar de pont aankomt) zal voor het eerst een ware ‘What’s the Point?’ blockparty plaatvinden. Met bier van Oedipus, Hamburgers van The Beef Chief en kraakheldere muziek zit je hier gebakken.

‘Last but not least’ gaat Greenpeace bijdragen aan een schoner en groener Vrijhaven door de inzet van de Trashteams. Zij gaan al het afval scheiden op het terrein. De actievoerders zullen ook met de bekende rubberbootjes bezoekers meenemen voor een tour over het water met een exclusief bezoek aan het legendarische schip de Arctic Sunrise.

Voor wie na acht uur wil door dansen zijn er afterparty’s in o.a. Noorderlicht en Pllek.

Meer informatie vind je op www.ndsmvrijhaven.nl &www.facebook.com/NDSMvrijhaven.

RESERVEREN KINDERVRIJMARKT
Kraampjes voor de kindervrijmarkt kan je reserveren via info@ij-hallen.nl.

HEB JIJ EEN GOED IDEE?
Doe mee en mail je idee, kunst of act naar idee@ndsmvrijhaven.nl

Meer informatie vind je op www.ndsmvrijhaven.nl & www.facebook.com/NDSMvrijhaven. Kom ook en meld je aan via Facebook!

1. Algemeen

Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico en het betekent dat je de huisregels accepteert.

2. Drank en etenswaren
Het nuttigen van meegebrachte dranken en etenswaren is op het terrein niet toegestaan. Tassen worden gecontroleerd hierop.
NDSM Vrijhaven wordt mogelijk gemaakt door de inspanningen van vele organisaties en personen. Zij bieden jou als bezoeker entertainment, muziek en vermaak, in ruil daarvoor vragen zij om een bijdrage te leveren in de vorm van het kopen van eten en drank.

3. Gedrag
Koninginnedag is een feestelijke dag en NDSM Vrijhaven een feestelijk evenement. We vragen aan alle bezoekers om het gedrag feestelijk te houden.

Bedreigingen, mishandeling, intimidatie, agressie discriminatie en racisme zijn verboden op straffe van verwijdering.
De organisatie kan bepaalde personen de toegang weigeren of verwijderen van de evenementenlocatie.

4. Niet toegestaan
Drugs, gevaarlijke voorwerpen zoals slag-, steek- of vuurwapens en overige gevaarlijke voorwerpen, glas en blik.

5. Betaalmiddel
Op het terrein kan je contant afrekenen bij de diverse horecapunten. Er zijn geen PIN automaten.

6. Veiligheid
Op het terrein lopen in herkenbare kleding beveiligers rond en zijn 3 EHBO posten.

7. Aansprakelijkheid
NDSM Vrijhaven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel, materiële en immateriële schade aan bezoekers en eigendommen.
NDSM Vrijhaven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van eigendommen.

8. Overig
In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.

9. Plezier

Tags: , , , , , , , , ,