Toon kaart
Menu

NDSM Vrijhaven 2017

NDSM Vrijhaven, het jaarlijks Koningsdagevenement van de NDSM-werf staat weer als een huis. In iedere hoek van de NDSM-werf is iets te beleven: van techno bij THESE GUYS tot de grootste kindervrijmarkt en van het kinderkermisplein Alles Kidz!? tot aan live muziek bij Bistro Noord, Pllek en Noorderlicht Café.

Kindervrijmarkt
Om 9:00 uur start de kindervrijmarkt waar kinderen spullen kunnen verkopen en hun kunstjes vertonen. Alle ideeën zijn welkom. Aanmelden voor een optreden (van beat boksen tot bellen blazen) doe je via idee@ndsmvrijhaven.nl en opgeven voor de kindervrijmarkt via www.ij-hallen.nl.

Nieuw dit jaar
Het attractiepark Alles Kidz?! bouwt dit jaar voor het eerst een mini attractiepark op de NDSM-werf. Voor volwassenen komt De Karnival met een eigen kermisdorp. Met onder andere de ‘kop van Jut’, het ‘drankdraaiorgel’ en de aller langzaamste rollercoaster ooit. Echte waaghalzen kunnen dit jaar bungeejumpen vanuit de 55 meter hoge NDSM kraan.

Iedereen doet mee!
De restaurants en cafés van de NDSM zoals Bistro Noord, Brasserie Brooklyn, Noorderlicht Café en Pllek, doen ook dit jaar weer enorme duit in het zakje met bands en dj’s, toffe kinderactiviteiten en heerlijk eten. Zo serveert Bistro Noord heerlijke broodjes pulled pork uit hun eigen ‘texas smoker’, staat bij Noorderlicht straatartiest Pieter Post met ‘worstwerpen’, kunnen alle prinsesjes op de foto bij het Double Tree by Hilton Hotel met Elsa en bij Pllek speelt de Liedjestovenaar prachtige voorstellingen.

Tussen de containers van het NDSM Treehouse geeft THESE GUYS al jaren een gratis underground elektronisch event. Vanuit daar wandel je door naar Trammeland. Met Koningsdag luidden zij hun nieuwe oude tram in met de welbekende ‘houwtje touwtje stage’.

Langs de helling is er plaats voor alle reggae en dub fans! Onder de kraan staat Covenant met hun eigen soundsystem en even verderop bij Klup X staat Bassculture met hun eigen soundsystem. Op de helling staat ‘Midnight Market’ met een markt voor en door grote mensen en natuurlijk live muziek.

Ook de grote rode ladderwagen van Bombascha vormt dit jaar weer het middelpunt van de kindervrijmarkt. Hier wrijf je `s ochtends de laatste slaap uit je ogen met een bakje koffie en kan je `s middags nog even met de voetjes van de vloer op een van de verschillende bands.

Where Old Skool meets New Skool
De Docklands worden omgetoverd tot een waar street art landgoed inclusief kasteel. Hier zullen internationale top artiesten 20 canvassen van 15m2 omtoveren tot ware kroonjuwelen. Maar ook al het talent in spé krijgt de kans om een eigen werkje te maken en mee te doen aan verschillende Koninklijke Street Art activiteiten. Oude audioapparatuur lever je in bij Audiosurvivors en Wim repareert ze speciaal voor jou. Wil je er van af? Dan geeft hij ze graag een tweede leven!

Het meest gedanste spelletje van Nederland is weer terug van weggeweest. In de ITW Loods kun je een heerlijk potje Dance Erger Je Niet spelen. Tijdens dit oer Hollandse spel trakteren we jong en oud op een potje onvervalste hitjes, ditjes en datjes. Van de beste ‘80’s, ‘90’s en 00’s tot de hardste hip-hop en urban hits van nu afgetopt met aller coolste disco beats.

Verder staat het Rijdend Avontuur weer klaar met de grote avonturen bus. Hier kunnen kinderen hun bus rijbewijs halen en komen de ouders even tot rust door middel van een massage in de massagelounge.

Om 20:00 uur nog niet uit gefeest? Bij Pllek, Noorderlicht Café en in Sociëteit Sexyland gaan de feestjes door tot diep in de nacht…

Dit is slechts een greep uit het uitgebreide programma van NDSM Vrijhaven. Klik hier voor het complete programma. Laat je verrassen! In ieder hoekje is iets te beleven!

Kijk voor het volledige programma op www.NDSMVrijhaven.nl

Voor het complete programma en meer informatie:
www.ndsmvrijhaven.nl & www.facebook.com/NDSMvrijhaven.

Meer informatie vind je op www.ndsmvrijhaven.nl &www.facebook.com/NDSMvrijhaven.

Fotografie: Amerens Hedwich

1. Algemeen

Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico en het betekent dat je de huisregels accepteert.

2. Drank en etenswaren
Het nuttigen van meegebrachte dranken en etenswaren is op het terrein niet toegestaan. Tassen worden gecontroleerd hierop.
NDSM Vrijhaven wordt mogelijk gemaakt door de inspanningen van vele organisaties en personen. Zij bieden jou als bezoeker entertainment, muziek en vermaak, in ruil daarvoor vragen zij om een bijdrage te leveren in de vorm van het kopen van eten en drank.

3. Gedrag
Koninginnedag is een feestelijke dag en NDSM Vrijhaven een feestelijk evenement. We vragen aan alle bezoekers om het gedrag feestelijk te houden.

Bedreigingen, mishandeling, intimidatie, agressie discriminatie en racisme zijn verboden op straffe van verwijdering.
De organisatie kan bepaalde personen de toegang weigeren of verwijderen van de evenementenlocatie.

4. Niet toegestaan
Drugs, gevaarlijke voorwerpen zoals slag-, steek- of vuurwapens en overige gevaarlijke voorwerpen, glas en blik.

5. Betaalmiddel
Op het terrein kan je contant afrekenen bij de diverse horecapunten. Er zijn geen PIN automaten.

6. Veiligheid
Op het terrein lopen in herkenbare kleding beveiligers rond en zijn 3 EHBO posten.

7. Aansprakelijkheid
NDSM Vrijhaven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel, materiële en immateriële schade aan bezoekers en eigendommen.
NDSM Vrijhaven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van eigendommen.

8. Overig
In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.

9. Plezier

 

Fotografie: Amerens Hedwich

Aftermovie: Marilyn Mourain

Tags: , , , , , , , , ,