Toon kaart
Menu

NDSM-herleeft

Wegens succes was de tentoonstelling NDSM-herleeft verlengd tot eind augustus 2012

De tentoonstelling NDSM-herleeft liet zien waarom de NDSM-werf in Amsterdam zo uniek was en wat de verhalen waren van deze vroegere scheepsbouw werkmaatschappij. De tentoonstelling liet de geschiedenis zien van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij in de jaren 20, 60 tot het einde in 1984 met veel foto’s, filmbeelden, werktekeningen en materialen en verhalen van arbeiders. De huidige NDSM-werf is een van de grootste broedplaatsen van Nederland, een hotspot met veel creatieve en (culturele) ondernemers en evenementen.

De tentoonstelling is het resultaat geweest van een samenwerking met de Reinwardt Akademie en de projectgroep NDSM-herleeft van Stichting NDSM-werf. Studenten waren zolders opgegaan en archieven en (private) collecties ingedoken. Het resultaat is een unieke selectie geweest van beelden en materialen gepresenteerd in een rauwe en spannende setting in een loods op de NDSM-werf.

De tentoonstelling NDSM-herleeft was mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam- Noord, Noordwaarts en Biesterbos. Met dank aan Neef Louis, Rhebergen, Shipdock, Fronteer Strategy en Roskam BV.

www.ndsm-werfmuseum.nl

Projectgroep NDSM-herleeft is een vereniging in oprichting. Projectleider is Pieter van Empelen, oud-directeur van Maritiem Museum Rotterdam en als zelfstandige werkzaam in cultureel erfgoed. Zijn laatste project was de bouw van de Hermitage Amsterdam, en thans is hij betrokken bij de afbouw en inrichting van het Stedelijk Museum Amsterdam. In de projectgroep zitten o.a. Ruud van der Sluis, verwoed verzamelaar van verhalen en materiaal over de NDSM-werf en de eigenaar en beheerder van www.ndsm-werfmuseum.nl, Marten Wijbenga oud medewerker van de NDSM en nu werkzaam voor HATO (Historisch Archief Tuindorp Oostzaan), Kees Alberts (Angsaw, stichting Monumenten Adam-N,en Historisch Centrum Amsterdam-Noord).
Wilt u ook onderdeel worden van de vereniging, stuur dan een mailtje naarmarga@stichtingndsm-werf.nl vermeld daarbij naam, adres en telefoonnummer.
Stichting NDSM-werf kantoor
Neveritaweg 61,Amsterdam
Postadres
Postbus 2145, 1000CC, AMSTERDAM

T: +31(0)204931070
vrienden@stichtingndsm-werf.nl
www.ndsm-werfmuseum.nl
www.ndsm.nl