Toon kaart
Menu

Festival 5D 28 & 29 juni 2014

Festival 5D 2014 vindt dit jaar plaats op 28 & 29 juni. (Werfstraat, Noord 1, NDSM-Werf Amsterdam) 

De vijf bijzondere ‘paviljoens’ waarin onze voorstellingen plaatsvinden (een oor van strobalen, zandsculpturen, een ouderwetse bioscoop, een geurfabriek en een sloppenwijk) zijn speciaal voor de vijf voorstellingen ontworpen. Elke voorstelling heeft een zintuig als thema. Het bijzondere van Festival 5D 2014 is, dat alle festivalonderdelen in een voorstelling worden geintegreerd: Muziek, theater, catering, workshopelementen en animatie als een geheel. 
Lees hier meer over het programma van Festival 5D 2014. 

De voorverkoop voor de voorstellingen is gestart. Alle zintuigen zijn afzonderlijk te bezoeken en geschikt voor alle leeftijden. Het festivalterrein en alle voorstellingen zijn volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. 

Klik hier voor de kaartverkoop 

Stichting 5D wil graag het gedachtengoed van een inclusieve samenleving verspreiden door een inclusieve culturele activiteiten te ontwikkelen. Hieronder vallen het jaarlijkse ‘Festival 5D | vrijplaats voor de zintuigen’ en eigen (theater) producties die worden ontwikkeld op de 5D Theaterwerkplaats.

Daarnaast, ontwikkelt de stichting nieuwe diensen/producten die stimuleren dat IEDEREEN mee kan doen aan culturele activiteiten. ‘Festival 5D focust zich niet alleen op muziek of theater, maar ook op het beleven van alle vijf de zintuigen. Wij willen mensen bij elkaar brengen, en ze samen laten genieten van kunst en cultuur.

Een van de missies van Festival 5D is het bieden van leerwerkplekken aan jongeren met een beperking. Deze jongeren zijn een grote kracht in het organiseren van het festival.

Elk jaar hebben we op kantoor rond de achttien stagiaires. Zij houden zich bezig met allerlei facetten van de organisatie van het festival: kantoorwerkzaamheden, de organisatie van het festival, marketing- en communicatiewerkzaamheden en de productie van theatervoorstellingen.

“Een inclusieve samenleving verwelkomt verscheidenheid, respecteert verschillen en is er trots op dat alle mensen bij de samenleving betrokken zijn.”

Festival 5D focust zich niet alleen op muziek of theater, maar op het beleven van alle vijf de zintuigen. Wij willen mensen bij elkaar brengen en ze samen laten genieten van kunst en cultuur.

Toegankelijkheidstoetsen:
Door het verbeteren van de toegankelijkheid komt u tegemoet aan de participatiewet van de lokale overheid, denk onder andere aan de voorwaarden van een evenementenvergunning op het gebied van toegankelijkheid. Daarnaast is het natuurlijk een verbreding, en vergroting van de doelgroep van uw festival.
Festival 5D kan u adviseren en oplossingen bedenken voor de toegankelijkheid en inclusie op uw festival, zodat ook minder mobiele mensen van cultuur kunnen genieten.

Voor vragen kunt u terecht via het e-mailadres: toegankelijkheid@festival5d.nl 

Postadres:
Stichting Festival 5D, Postbus 37742, 1030 BG, Amsterdam.

Bezoekadres:
Neveritaweg 61, 1033 WB, Amsterdam

Tel: 020 – 8208709 (ma, di, wo, do & vr) 
E-mail: info@festival5d.nl 
Site: www.festival5d.nl

KvK-nummer 52143856

BTW-nummer 850317083B01. 
5D is een door de belastingdienst erkende ANBI.

Lees meer over de organisatie.

Sociale Media:
Facebook Twitter Youtube Pinterest