Toon kaart
Menu

GVB

Al meer dan 100 jaar verzorgen de GVB veren de verbinding tussen het Centraal Station en Amsterdam Noord.

Voor voetgangers en (brom)fietsers is dit de snelste manier om het IJ over te steken.

Er zijn twee veerdiensten van en naar de NDSM-werf:

NDSM-werfveer
Centraal Station – NDSM-werf
Download dienstregeling

Houthavenveer
NDSM-werf – Tasmanstraat
Download dienstregeling

 

U kunt de routes van de veren op de verenkaart bekijken.

Bekijk ook de algemene informatie over de bereikbaarheid van de NDSM-werf

Trams, bussen en metro’s rijden vanaf 06.00 uur ‘s ochtends tot 00.30 uur ’s nachts. Tussen 00.30 uur ‘s nachts en circa 07.00 uur ’s ochtends rijden onze nachtbussen.

Tram

In een tram kunnen meer reizigers dan in een bus, maar minder dan in een metro. Door de elektrische aandrijving (geen uitlaatgassen, groene stroom!) is de tram bij uitstek geschikt voor de wat nauwere binnenstad. Het fijnmazige tramnet dient daarom ook als goede aanvulling op het metronet.

Bus

Standaard bus, gelede bus,  midi bus, GVB heeft ze allemaal en voert er zo’n 55 lijnen en diensten mee uit. In Amsterdam zorgen de bussen  vooral voor de verbindingen van Amsterdam Noord met het centrum en van de buitenwijken onderling, waarbij ze ook zorgen voor de aansluiting met het tramnet en het metronet.

Spitslijnen

Op de lijnenkaart kunt u de spitslijnen herkennen aan de lichtgroene kleur. De tramlijnen zijn rood, de GVB buslijnen blauw, de streekbuslijnen donkergroen.

Nachtbus

GVB biedt 24 uur per dag vervoer, dus ook ’s nachts. Na de dienstuitvoering overdag rijden er bussen van en naar alle delen van Amsterdam.
Er zijn 11 Nachtbuslijnen. U vindt ze ook op de plattegrond.

Voor het reizen met een nachtbus geldt een ander tarief dan voor het reizen overdag. Er zijn speciale nachtbusproducten.
Ook met uw GVB Only of sterabonnement, (maand- en jaar) geldig voor het GVB-gebied kunt u met  de nachtbus reizen.

Voor vragen over GVB diensten kunt u met behulp van de mail-formulieren altijd contact opnemen met de GVB Klantenservice.

Of bel 0900 – 80 11 (lokaal tarief).

Website: www.gvb.nl