Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

19 February 2017 Noorderlicht Café

Stampvol: Trio Tango Extremo

Buiten is het koud en donker en daarom stoken wij op zondagmiddag de open haard lekker hoog op. Met intieme concerten in een gezellige setting, de ideale avond om nog even op te laden voor een nieuwe werkweek.

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk’ te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble.

Het repertoire van de groep is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. Tango Extremo speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tango salon.

Viool: Tanya Schaap
Piano: Rob van Kreeveld
Contrabas: Sandor Kem

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community
Stampvol: Trio Tango Extremo Members: