Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

20 July 2016 Pllek

HYMN for the Sahara

Voor de 3e keer organiseert Pllek i.s.m. het Taragalte Festival een avond in het teken van de muziek en nomadentraditie uit het Zuiden van Marokko. Er wordt brood gebakken op open vuur, we drinken thee met munt en eten een diner met invloeden uit de traditionele Marokkaanse keuken. Na het eten speelt de 6-koppige band Generation Taragalte authentieke “desert blues”.


EVENT
: 18.00 – 01.00 | DINER: 19,30 | CONCERT: 20.30
DINER: € 25,00 ONLINE TICKETS
EVENT + CONCERT: gratis toegang
FACEBOOK EVENT

Kom op tijd, want ook voorafgaand aan het diner kun je genieten van passende muziek en het fijne uitzicht!

TICKETS
Tickets voor de hele avond incl. het diner a 25,00 euro. Het is ook mogelijk om alleen van het concert te genieten (kosteloos), houd er alleen wel rekening mee dat de beste plaatsen worden gereserveerd voor mensen met een dinerticket.
DE BAND
Generation Taragalte bestaat uit 6 muzikanten van M’hamid el Ghizlane, geboren en getogen in het zand van de Sahara. Het repertoire is geïnspireerd op traditionele Saharian songsgezongen in Hassania en Tamashneq. Net als bekende Tuareg groepen als Tamikrest en Bombino werkt Generation Taragalte graag met nieuwe invloeden die de evolutie van de muziek uit de Sahara, tegenwoordig “desert blues” genoemd, markeren.
Generation Taragalte vormt samen met andere muziekanten de “Cultural Caravan for Peace” die vorig jaar door Europa toerde.  Geïnitieerd door 3 grote festivals uit de Sahara en Sahel regio spelen de muzikanten voor begrip en het versterken van het vredesproces in Mali.
TARAGALTE FESTIVAL
De Cultural caravan for Peace zal ook dit jaar weer samenkomen op het Taragalte festival in het zuiden van Marokko op 28, 29 en 30 oktober 2016 met als thema ”Hymn for the Sahara”. Taragalte festival is een 3-daags festival onder de sterrenhemel, in het Zuiden van Marokko. Tijdens dit festival vieren we het nomadische erfgoed van de regio. Je kan relaxen in de duinen, luisteren naar muziek en poëzie en dansen onder de maan. Daarnaast kan je deelnemen aan workshops over nomadencultuur, vrede en stabiliteit in de regio en de kwetsbare natuur in de woestijn. Reis mee en zie grote artiesten zoals Tinariwen, Aziz Parain Sahmaoui en Oumspelen “on stage” in het zand van de Sahara. Boek je tickets en kijk voor meer informatie op WWW.TARAGALTE.ORG

HYMN for the Sahara Members: