Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

24 - 25 June 2016 Pllek

Going Places | Yard Vibes

GOING PLACES
Global Foods, Films and Funky Beats

Caribbean CreativityOutdoor Cinema & pllek are Going Places! Deze zomer organiseren we samen vier avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, hapjes en muziek halen we vier continenten voor één avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord… en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet.

VRIJDAG 24 JUNI
Going Places | Yard Vibes (Little Jamaica)
Event: 21.00 – 03.00 | Film: 22.30
(Event: gratis toegang | Film: € 8,50 online tickets)

Food: Carribean Dinners Club
ArtPoema Jones
Film: Pssst…Schatje (2013) | Man of the Soil (2011) | Welcome to the Smiling Coast (2016)
Funky Beats: live: Motha Eartha | dj’s:Empress Messenjah en Rowstone

☀

Tijdens eerste editie van Going Places reizen we af naar de kusten van West-Afrika en het Caribisch gebied. Onder de titel Yard Vibes toveren we pllek vrijdag 24 juni eenmalig om tot een waar ‘Little Jamaica’. Going Places /Yard Vibes is een samenwerking tussen Pllek, Outdoor Cinema, Gasten in je Gezicht, Caribbean Creativity en Reggae Movement. Een feestje in Caribische stijl waarbij film, muziek en food centraal staan. In Jamaica refereert een ‘yard party’ naar de spontane samenkomst van de gemeenschap – ongedwongen chillen, kletsen en dansen in de ‘yard’ met je vrienden en familie. En dat doen we vanavond bij Pllek in Amsterdam Noord.

Food & Art
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van de Caribbean Diners Club en lekkere tunes van onze resident DJ Socrates. Op de galerij in het restaurant openen we tevens om 21.00 uur een toffe painting expo van de talentvolle kunstenares Poema Jones wiens werk een onmisbare toevoeging is aan het Yard Vibes concept. Wil je voor 21.00 uur in het restaurant dineren? Reserveer dan op tijd! Join the vibes at our yard and come dine, lime and wine with us.

Film
Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand de voorpremière van Welcome to the Smiling Coast, een documentaire over toerisme in Gambia (ook vaak ‘Little Jamaica’ genoemd vanwege de sterke aanwezigheid van toerisme, reggae and rastafari). De film, gemaakt door Nederlandse filmmakers Bas Ackermann en Emiel Martens die er natuurlijk bij zijn deze avond, volgt vijftien kleurrijke Gambiaanse jongeren die hun hoofd boven water proberen te houden in de informele sector van het strandtoerisme – van hotelbewakers en taxichauffeurs tot muzikanten en sekswerkers. Het resultaat is een kritische maar luchtige en vooral ook muzikale documentaire over de impact van toerisme in Gambia, het kleinste land op het Afrikaanse continent.

Funky Beats
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky reggae-dancehall avond. We trappen af met een live optreden van Motha Earth (Eartha Dors). Deze veelzijdige Rotterdamse reggaezangeres zal je in vervoering brengen met haar eigen songs en creatieve covers van oldies tot newdies. Daarna nemen de DJ’s Empress Messenjah en Rowstone het roer over en laten zij jullie tot diep in de nacht te laten dansen. Let’s get together and feel all right!

Going Places | Yard Vibes Members: