Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

24 July 2016 Noorderlicht

Drijvend concert – Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan

Aanstaande zondagmiddag 24 juli, tussen 16:00 en 18:00 uur, treedt het Harmoniecorps uit Tuindorp Oostzaan op vanaf een drijvend vlot. Voortgetrokken door een sleepboot zullen de ruim 40 musici achtereenvolgens spelen bij café de Ceuvel, Noorderlicht en Pllek.

Het initiatief komt voort uit het festival Babyburn dat aanstaande zondag wordt gehouden bij Cafe Noorderlicht. De organisatie achter Babyburn heeft onder meer als doelstelling opvallende acts en verbindende performances te laten ontstaan. Samen met Stichting NDSM en de horeca-partijen werd uiteindelijk dit project gekozen om te realiseren.

Het Harmonie Corps werd in 1922 opgericht en kent een geschiedenis die nauw verbonden is met de NDSM werf. Vlak na WOII werd het corps ‘geadopteerd’ door de toenmalige directeur Feike de Boer die het noodlijdende gezelschap financieel ondersteunde op voorwaarde dat zij bij iedere te water lating van de grote schepen kwamen spelen.

Het vlot waarop de musici worden voortgetrokken is vorig jaar zomer op de Ceuvel gebouwd voor Sail2015 uit restmaterialen en drijvende pontons. Het eerste concert zal rond 16:00 uur bij de Ceuvel plaatsvinden, daarna rond 17:00 uur bij Noorderlicht en vanaf 18:00 uur bij Pllek. Voor wie mee wil varen zijn er enkele plekken beschikbaar a 10,00 p.p.. Hiervoor kun je je aanmelden via daan@logic.works. Voor overige info zie: www.noorderlichtcafe.nl

www.noorderlichtcafe.nl

 

Drijvend concert – Harmoniecorps Tuindorp Oostzaan Members: