Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

04 May 2013 Blauwe Zaal, Zonnehuis

Talkshow over Ruilhandel in de oorlog Tuindorp Oostzaan

Op de fiets zonden banden op pad voor een zak aardappels met een kunstwerk achterop dat zou dienen als betaalmiddel… Het ging over overleven in de oorlog. Er was niets. Hoe probeerde men in Tuindorp-Oostzaan het hoofd boven water te houden? Welke ruilhandel vond er plaats?

Na afloop van de officiële herdenking door het 4 en 5 mei comité Tuindorp Oostzaan, vindt in de Blauwe Zaal van het Zonnehuis (voormalig verenigingsgebouw van de NDSM-werf) een talkshow plaats. Waar vorig jaar het thema ‘Sabotage’ veel losmaakte onder het publiek, zal dit jaar de aardappel en andere ruilhandel tijdens de oorlog in Tuindorp Oostzaan centraal staan.

Gasten zijn o.a. Evert van Voorst, Marten Wijbenga en Lies Stokvis die beide een rijke geschiedenis met Tuindorp Oostzaan hebben. Het gesprek wordt geleid door Marga Kroodsma van Stichting NDSM-werf. Het voorprogramma wordt verzorgd door Malou de Roy van Zuydewijn van De Theaterstraat. Cultuurhuis Noord het Gastheerschap en draagt hiermee zorg voor de onder meer de muziek: Saskia Boon speelt op cello delen uit de cellosuite van J.S. Bach. Tevens organiseert Cultuurhuis Noord de techniek en catering tijdens de avond.

De herdenking in Tuindorp Oostzaan en de talkshow na afloop is een samenwerking tussen De Theaterstraat, Cultuurhuis Noord, 4 en 5 mei comité Tuindorp Oostzaan, Amsterdams 4 en 5 mei comité en Stichting NDSM-werf.

Aanvang 20.15 uur (aansluitend op herdenking)
Blauwe Zaal Zonnehuis op het Zonneplein.
Entree gratis

Bekijk hier het herdenkingsprogramma op 4 mei in Tuindorp Oostzaan en Molenwijk.

Talkshow over Ruilhandel in de oorlog Tuindorp Oostzaan Members: