Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

21 March 2017 Pllek

College sterrenkunde

Zijn vallende sterren wel echte sterren? Wat is er zo bijzonder aan de grote beer? Waarom zien we gedurende de 4 seizoenen verschillende sterrenbeelden? Waarom is er maar heel af en toe een zonsverduistering te zien? En hoe herkennen we planeten?

Tijd: 19.30 – 22.00
Online ticket: 14,50
https://www.chipta.com/nl/Ontdekdesterrenhemel/6359/selectticket
– – –

Astronomie docent Milo Grootjen, van het ARTIS-Planetarium, neemt ons tijdens dit college mee naar de sterrenhemel. Je zult zelf de sterrenhemel leren analyseren en het wordt duidelijk wat je nou precies allemaal kunt zien vanaf de aarde. We bespreken hoe de aarde zich beweegt in ons zonnestelsel en daarmee de standen van de maan, planeten en sterren. Hoewerken maanfasen, zonsverduisteringen en welke sterrenbeelden zie je tijdens de verschillende seizoenen? Wanneer zie je de meeste vallende sterren en waarom? Hoe kun je planeten of satellieten tussen de sterren herkennen?

Tijdens deze praktische avond worden allerlei tools aangeboden en worden door Milo proefjes voorgedaan, om de onderwerpen en vragen inzichtelijk te maken. Als je jezelf eenmaal kunt oriënteren aan de sterrenhemel, gaat er een wereld, of beter gezegd een heel heelal voor je open. Zo kun je voortaan onder een echte sterrenhemel je weg vinden!

Als het weer het toe laat kunnen we na het college zelf nog even buiten de sterrenhemel bekijken onder begeleiding van medewerkers van het Planetarium.

– – –

“Ontdek de Sterren” is een initiatief van De DertigersClub
De DertigersClub organiseert events voor en door Dertigers. Je hoeft geen lid te zijn, maar wel een Dertiger;-)

www.dedertigersclub.nl

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community
College sterrenkunde Members: