Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

26 September - 02 October 2016 NDSM-werf

Bezoek Sea Shepherd’s nieuwe anti-walvisvaarder!

Van 26 september tot en met 2 oktober nodigt Sea Shepherd je uit aan boord van hun nieuwe (én snelste!) schip de MV Ocean Warrior! Na zijn korte stop in Amsterdam maakt het schip zich op voor zijn eerste en langste operatie ‘operation Nemesis’ naar Perth, Australië.

Tijdens deze week kan je rondkijken op dit schip, maar ook dagelijks rondleidingen krijgen van 11:00 uur tot 19:00 uur (op vrijdag van 14:00 uur tot 18:00 uur).

De MV Ocean Warrior vaart onder de Nederlandse vlag en dat is niet voor niets! Het schip is gebouwd door Nederlandse schepenbouwer DAMEN, welke ook nog een deel van de voormalige NDSM-werf exploiteren, maar ook het hoofdkantoor van Sea Shepherd bevindt zich in Amsterdam, net als het hoofdkantoor van hun hoofdfinancier de Nationale Postcodeloterij. Grijp deze unieke kans, want Amsterdam is de enige haven die de Ocean Warrior aan doet, voor zijn vertrek naar Perth!

Sea Shepherd’s wereldwijde missie om walvissen te beschermen in de Zuidelijke Oceaan.
De beschermingsorganisatie voor de oceanen Sea Shepherd Global stuurt in december schepen naar de Zuidelijke Oceaan voor haar 11e walvisbeschermingscampagne. In een historische uitspraak deed het Internationale Hof van Justitie in Den Haag het Japanse walvisjachtprogramma in Antarctica af als niet wetenschappelijk, ondanks de claim van Japan dat het zou gaan om wetenschappelijk onderzoek. Bovendien constateerde het Hof dat de Japanners uitspraken van de Australische federale rechtbank schenden door beschermde walvissen te doden in het Australische walvisreservaat.

‘Als wij de walvisjacht in een walvisreservaat niet eens kunnen stoppen ondanks Australische en internationale wetten, hoeveel hoop is er dan nog voor de bescherming van de oceanen?’, aldus Jeff Hansen, algemeen directeur van Sea Shepherd Australië. ‘Wij moeten een statement maken en de walvissen beschermen met alle middelen die ons ter beschikking staan’.

Waarom de Ocean Warrior het schip is voor deze missie

Dankzij de Nationale Postcode Loterij, was Sea Shepherd in staat om zijn eerste custom-built Antarctische patrouille schip, de MV Ocean Warrior aan te schaffen. Ontworpen om te werken in extreme weersomstandigheden. Dit schip is in staat om een snelheid te bereiken van 25 knopen, welke veel hoger is dan de schepen in de huidige vloot van Sea Shepherd. Dit schip is ook hybride aangedreven wat zorgt voor een groter bereik en een drastische vermindering in het brandstofverbruik, wat zorgt voor lagere brandstofkosten en een vermindering in de CO2 uitstoot. De Ocean Warrior heeft zowel de snelheid als het uithoudingsvermogen van gelijke waarde, of zelfs hoger, van de snelste Japanse walvisvaarders.

Bezoek Sea Shepherd’s nieuwe anti-walvisvaarder! Members: