Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

05 May 2017 NDSM-werf

Bevrijdings-gymnastiek

Stichting NDSM-werf en Club Interbellum presenteren de Bevrijdingsgymnastiek: 

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Jaarlijks worden er in Amsterdam verspreid door de hele stad tientallen vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Stichting NDSM-werf en Club Interbellum organiseren dit jaar de bevrijdingsgymnastiek, gebaseerd op het Nietzscheaans principe ‘een gezonde geest, in een gezond lichaam’.  Een denk- en bewegingssessie waarbij zoekende burgers, die in deze roerige tijden geen eenduidig weerwoord hebben op de standvastige populist en fundamentalist, hun basisprincipes leren formuleren en in een beweging omzetten. Door onze eigen beginselen uit het hoofd te leren, en (dagelijks) te herhalen in combinatie met een fijne fysieke oefening zal onze conditie er in 2017 fysiek en geestelijk op vooruit gaan.

We leven in een tijd van ongekende keuzemogelijkheden en diffuse informatieverstrekking, van post-waarheden en alternatieve feiten. De wereld van het internet ligt aan onze voeten en geeft ons precies de antwoorden die we willen horen, maar zonder houvast, overtuigingskracht en berusting. En dat terwijl er zoveel onzekerheid heerst: klimaatverandering, groeiende economische ongelijkheid, populistische en fundamentalistische krachten die ons land en de wereld doen splijten. Een verontrustende urgentie maakt zich meester van de onderbuik: Waar staan we voor? En wat doen we ermee?

Wordt het niet eens tijd dat we onze beginselen opnieuw definiëren, onze Waarden en verwoorden uit ons hoofd leren?  Dat we ons hoofd uit de ICloud halen en collectief het hier en nu te lijf gaan?  Dat we onze morele gezondheid aan onze fysieke conditie koppelen en samen solidariteit oefenen in de buitenlucht?

Tijdens de bevrijdingsgymnastiek herijken we ons morele kompas door gezamenlijk vijf fundamentele Waarden te formuleren onder leiding van Building Conversation, die we vervolgens met behulp van een choreograaf vertalen in fysieke oefeningen. De inspanningen worden ondersteund met een voedzame brunch van Resto van Harte.

Kom mee naar buiten allemaal en vier de lente!

Datum: 5 mei 2017
Tijd: 10:00 – 15:00 uur
Locatie: NDSM-plein, onder de kraan.

Meld je aan via: reserveren@stichtingndsm-werf.nl
Entree: Gratis
Er is plek voor 100 personen, vol = vol!

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community
Bevrijdings-gymnastiek Members: