Toon kaart
Menu

Ook in de NDSM-agenda?

22 - 25 September 2016 NDSM werf

Amsterdam Drawing

Vijf jaar Contemporary Art on Paper

Van 22 t/m 25 september vindt de vijfde editie van Amsterdam Drawing plaats op het NDSM terrein in Amsterdam-Noord. Op deze beurs voor hedendaagse kunst staat kunst op papier centraal. De galeries komen met werk van kunstenaars van over de hele wereld naar Amsterdam om zich te presenteren aan een breed internationaal publiek. Ze brengen werk van opkomende kunstenaars, zoals Tarja Szaraniec (Dapiran Art Project Space, Utrecht) en Frédérique Loutz (Galerie Papillon, Parijs) tot gevestigde namen als Jannis Kounellis (Livingstone Gallery, Den Haag) en A.R. Penck, (C&K Galerie, Berlijn) die reeds hun plek in de kunstgeschiedenis hebben verworven.

Naast vooraanstaande Nederlandse galeries presenteert Amsterdam Drawing ook dit jaar weer een verrassende lijst internationale galeries, waaronder Galerie Heike Strelow uit Frankfurt, Galerie Jean Brolly uit Parijs en Galerie Martin Mertens uit Berlijn. Wat hen hier in Amsterdam samenbrengt is hun speciale band met kunst op papier.

Na het succes van de vorige editie, keert PIN-UP terug – een wand van 40 vierkante meter, door een curator ingericht met een selectie werken uit het aanbod van de deelnemende galeries. Dit jaar wordt PIN-UP samengesteld door het kunstverzamelaars-echtpaar Martijn en Jeannette Sanders. Werken uit hun omvangrijke privécollectie waren vorig jaar te zien in een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Het koppel richt PIN-UP #2 in naar eigen smaak en selecteert persoonlijk de werken.

Kunst op papier is in trek. Vele musea en kunstinstituten waaronder het Rijksmuseum besteden tegenwoordig aandacht aan kunst op papier en wisten de afgelopen jaren dan ook hun weg naar de beurs te vinden. Amsterdam Drawing is een beurs voor de echte kunstliefhebber. Het aanbod is van hoge kwaliteit en enorm divers, van tekeningen, aquarellen en gouaches tot schilderwerk, collages en nog veel meer. In alle stijlen en genres en in elke prijsklasse. Dat maakt het interessant voor iedereen, zowel de doorgewinterde verzamelaar als de beginnende kunstkoper.

Evenals voorgaande jaren wordt de beurs gehouden in een groot tijdelijk paviljoen op de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord. Het karakter van de werf past goed bij de beurs en de keuze voor de tent hoort daar helemaal bij. Vanwege het mooie licht in de tent ontstaat een prettige, intieme sfeer op de beurs. Hierdoor kan de bezoeker zich volledig concentreren en zich totaal verliezen in de kunst. Tijdens de beurs zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden. Informatie hierover zal gepubliceerd worden op www.amsterdamdrawing.nl, de vernieuwde website vormgegeven door ontwerpers Severin Bunse en Niklaus Mettler.

Amsterdam Drawing 2016
22–25 september 2016
NDSM Werf Amsterdam-Noord
Openingstijden: do t/m za 11.00 – 19.00 uur; zo 11.00 – 17.00 uur
Toegang: €12,-
www.amsterdamdrawing.nl
facebook.com/AmsterdamDrawing
instagram.com/AmsterdamDrawing

Amsterdam Drawing Members: