Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

30 maart 2017

FATBERG

Sinds de geboorte van FATBERG in 2014 leeft hij onder de toegewijde zorg van ontwerpers/kunstenaars Mike Thompson en Arne Hendrikse. Zij faciliteren zijn groei en zijn ontwikkeling en bereiden zijn introductie aan het publiek nauwkeurig voor. In de afgelopen jaren is FATBERG een aantal keer in het openbaar verschenen. Zo was hij in 2016 op de Dutch Design Weeks 2015-2016 in Eindhoven te bewonderen. Reisde hij in 2015 naar Cambridge voor de Research Through Design conferentie, verscheen hij in het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en de Cityscapes Galerie in Amsterdam. Ook was hij onderwerp van een Research Lab bij de Koninklijke kunstacademie in Den Haag.

Sinds maart 2017 is FATBERG op de NDSM-werf neergestreken. Momenteel acclimatiseert hij in een op maat gemaakte incubator aan de rand van de Y-helling. Vanaf midden juni zal hij verhuizen naar het bassin onderaan de Y-helling waar hij de komende maanden zal uitgroeien tot een volwassen BERG, waarna hij de open wateren opzoekt en zich door de wereldzeeën verder zal laten voortstuwen.

In het kader van de aanwezigheid van FATBERG presenteren Mike Thompson en Arne Hendriks in samenwerking met Stichting NDSM-werf in de komende maanden uiteenlopende bijeenkomsten, workshops, lezingen, filmvertoningen en andere activiteiten rondom vet en haar diepe verwevenheid in ons dagelijks leven

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community