Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

21 maart 2017

Open call summershow 2017

Van 2 tot en met 30 juli 2017 organiseren Nieuw Dakota & Francis Boeske Projects gezamenlijk de SummerShow op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Na het daverende succes van de voorgaande edities is de organisatie van de derde editie in volle gang. De inschrijving is nog open tot en met 31 mei. Een deskundige vakjury maakt vervolgens een selectie van kunstwerken waarmee een tentoonstelling wordt samengesteld in de ruimtes van Nieuw Dakota & Francis Boeske Projects. De SummerShow toont werk van nog onbekend en/of beginnend talent alsook gevestigde namen met al een omvangrijk oeuvre.

Met de SummerShow willen Nieuw Dakota & Francis Boeske Projects bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van Amsterdam Noord door kunstenaars een podium te bieden en de kwaliteit en de potentie van kunst in Noord te tonen.

Professioneel kunstenaar Bert Teunissen – en prijswinnaar van de eerste editie – raadt andere kunstenaars aan zich aan te melden;

“ -Omdat meedoen telt. Als er mensen zijn die zo’n initiatief van de grond weten te krijgen dan moeten wij kunstenaars dankbaar zijn dat er zo’n podium voor ons gerealiseerd wordt en worden wij bijna verplicht hier gehoor aan te geven.
– Omdat ik als docent precies hetzelfde van mijn studenten eis: met de billen bloot gaan en laten zien wat je gemaakt hebt. Dat geldt voor mij nog steeds ook zo.
– Omdat het belangrijk is en blijft om het publiek te laten zien wie je bent en wat je doet.
– Omdat je gezien wilt worden en omdat je dat verplicht bent aan jezelf.
– Om je netwerk te onderhouden en uit te breiden.
– Om jezelf te dwingen weer opnieuw naar je werk te kijken en te trachten met een nog betere presentatie naar buiten te komen.
– Om uitgedaagd te worden.”

Aanmelden kan nog tot en met 31 mei door het inschrijfformulier in  te vullen en te sturen naarsummershow@nieuwdakota.com

Aangemeld door

Janine Driessen
Communicatie & Community